tisdag 3 maj 2022

Fågelproblem och vårens sista Gädda på mete.

Vårens sista mete efter Gädda, blev ett kort morgonpass i den närliggande gölen, var jag senast missade ett fint take. Varför den inte fastnade i mothugget, har jag ingen förklaring till! Kanske släppte den min Makrillhalva i just rätt sekund eller kände den något onaturligt? Man kan spekulera ihjäl sig över detta.

Hur eller hur, så retade det inträffade lite och jag skulle prova igen, från ett annat håll och igen med Makrill och Sardin på bottnen, samt ha ett flötmete med en liten fin Makrill från Indiens land och så blev det. Vårens sista mete skulle avverkas och helst av allt med ett bra resultat.

Kylig morgon med frost i gräset.
Det kändes lite i kranen, när jag klev på cykeln och snart var jag framme på den lilla Udden, som skulle vara min fiskeplats. Ett bottenmete på varje sida om vassruggen och det skulle enligt min plan lura Gäddan, som lurade mig.

Frost i gräset och en massa fåglar på gölen, grejerna kom fram och fåglarnas kacklande började och därefter deras eviga jagande efter varandra. Jo, någon lugn och fridfull morgon, det blev det inte.

Makrill ute där jag missade senast ... Kanske?
Jag lade ut en Spansk Makrill, som var piercad och penslad med Pilchard Oil. Det brukar fungera väldigt bra och det skulle nog kunna locka fram henne ur vassen.

På andra sidan hamnade en hel Sardin, också den piercad, men den hade sin egen naturliga doft. Dem sista grejerna rättades till och jag tog dagens första kopp och en välbehövlig fimp.

Det blev ingen rofylld morgon!
Med 8 Kanadagäs på gölen började kacklet och dem fick med sig alla Änder och kniporna och sen var konserten igång på högsta volym. Kaffet var gott och fimpen slut och det var dags att ta fram leksakerna och Jerka lite, man kanske kunde skrämma gölens musikkår lite, genom att kasta mot dem?
Ett säkert kort.
Det funkade inte, dem fortsatte sin konsert och nu uppdelade i två grupper och jag fick stereo på köpet, inte dåligt! Andra kastet hade jag en följare, som stack iväg precis in till vasskanten.
Dem har svårt att låta bli denna Jerk.
I nästa kast missade den Jerken, men kastet efter så hängde den kvar. En formidabel snipa som med tiden kan bli en stor Gädda, så jag lirkade försiktigt ut krokarna och släppte den i den lilla delen bakom mig ... Ville inte se den mera denna dag!
Salskraken bröstar upp sig.
Räckte det inte med fåglarnas kackel? Nej, nu hade Måsarna kommit också och till råge på allt, så började Salskraken att jaga sin föda, först längs med land i vasskanten och sedan längre och längre ut i gölen.
Indisk Makrill under flötet.
Lite till höger om var jag satt, finns en liten djupare del och här lade jag ut ett flötmete med en Indisk Makrill och den fiskades lite överdjupt i "hålet" Anders hade fått en Gädda på ca 5 kilo där tidigare i våras och den vore väl rolig att landa och kanske av sluta vårens tvätt av betesfisk med, fast jag ville något annat!
Sista Gäddan på mete denna vår.
Mitt i kaffet och en ny fimp, hördes ett par bleep i larmet och flötet hoppade lite nervöst på ytan. Kanske är det Anders femma som är på gång? Det var det tyvärr inte, utan en mindre vacker snipa, som jag faktisk direkt kände igen!

Samma Gädda tog jag under Pilträdet på andra sidan av gölen på exakt samma metod och samma bete! Dem rör sig, dem är hungriga och dem tar mina beten, så nu var det bara Gäddan som lurade mig dagen innan kvar, kom igen!

En liten indikation, men ej från Gädda.
En del av dem sista stråna jag har kvar på svålen, reste sig en aning, när min indikator sjönk 10 cm, jag for upp från stolen och var snabbt på spöt, det händer inget mera och jag förstår att Skrakejävlen har varit mot min braid under sitt födosök och pulsen sjönk sakta ner igen.
Vacker, men väldig störande.
Den höll på länge med detta och varje gång reagerar man, det kan jo faktisk var en fisk, men nej, det ville sig inte och vid 12-tiden kurrade buken, jag var hungrig och drog hem, sista passet för denna vår var slut och som vanligt så kommer det en höst och då kanske jag jagar lite Gädda då också? 

Vi får se och framöver blir det en recension på ett fint spö, en sväng till Stora Hindsjön vid Alsterbro och lite av era frågor kring mina rekommendationer kring spinnbeten för Gädda och Abborre, så titta gärna in då och då och med dessa ord avslutar jag och önskar er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.