onsdag 30 mars 2022

Ja, ibland undrar man!

Jag borde ta bort rubriken på mitt föra inlägg, var jag skrev att värre kan det inte bli! Jag får bita i det sura äpplet än en gång, för värre än det har varit sedan förra fisket och fram till dags datum - Det har jag aldrig upplevt! Vad detta beror på är lite knepigt att säga, men jag vet att jag är inte ensam om att uppleva denna tröghet i fisket, långt därifrån!

Saker som kalla nätter med kallt vatten som följd, lång och seg isläggning och sen vår, kan vara några orsaker. Andra orsaker kan vara den utdragna våren och brist på värme, som har fått en hel del Gäddor att påbörja sin lek och därför inte tar våra beten, det kanske är orsaken?

23 mars var det nästan helt isfritt.
Hur eller hur, så såg ja att det var öppet och som jag nämnde förra gången, så lade jag ut lite fiskbitar och bad till högre makter att det inte skulle frysa igen och jag chansade och det var öppet.
Lite is kvar på andra sidan sjön.
Jag hade ganska bra med plats för mina tre spö med sina olika beten. Morgonen var vindstilla och vädret var ganska varmt mot vad man var van vid och snabbt befann mina beten på sina platser.
Indisk Makrill fiskat överdjupt.
En liten fin och kompakt Indisk Makrill placerades på en säker ståndplats och det tog inte mera än max 7 minuter innan flötet visade att jag hade påhälsning. Jag var snabbt på spöt och tog upp det, gädda gick 1 meter i sidled och sen släppte den betet!

I detta ögonblick svirrar tankarna, kände den krokarna, var den ens hungrig eller smakade den bara, som Gäddor kan göra, vad det något som inte stämde eller var tacklet trasslat? Många frågor dyker upp!

Efter en stund vevade jag in och kollade betet, det fanns inga tandmärken på den 20 cm långa Makrillen och jag insåg att det var en större gädda som hade lyft på betesfisken. Lite surt att jag inte chansade med ett mothugg, men det är lät att vara efterklok.

Sardin under flötet.
Mitt andra spö var en Sardin och min plan var att bara låta den hänga under flötet och knycka in den lite sakta. Senare skulle vinden komma och tillta och då skulle jag drifta mina beten med vindens hjälp.
Frilina och Spansk Makrill.
Jag skickade en större Makrill så långt ut jag kunde och det tredje spöt fick vara lite av en chansning, som ni vet, så vet man aldrig och chansar man inte, så vinner man aldrig!

Jag provade allt i min makt denna dag, men det ville sig inte, inte ens en följare efter några av mina leksaker, inget på naturella eller doftsatta beten, det var totalt stendött, efter Gäddan som släppte mitt bete.

Salskraken, då finns Gäddans byten i närheten.
Tyvärr inte en dag man vill uppleva, jag har otroligt svårt att acceptera blankpass under Gäddfiske, andra arter går bra, men inte Gädda! Jag fick besök av denna fina Salskrake och hann och få ett par hyfsade bilder, innan jag lite purken åkte hem.
Solen kämpar sig sakta fram.
2 dagar senare är jag på plats igen, denna gång utan någon mäskning, lite taktikbyte skulle göras för att lura Gäddan, som så snyggt lurade mig senast. Vädret var stilla, lite molnigt och Solen kämpade på för att komma genom molnet och den skulle lyckas lite senare på morgonen.
Sardin och frilina denna gång.
Denna gång lade jag en Sardin på ståndplatsen, tackel med lite mindre krok och frilina, det borde göra susen tyckte jag, men det är jag det, vad Madam Pike tycker, ja det får vi se under dagen.

Bara 4 meter från Sardinen placerade jag en Makrill, denna gången piercad så mycket det bara går och det fick räcka med dessa 2 spö, jag ville koncentrera mig och kroka direkt en Gädda tog något av mina beten. det var i alla fall planen!

Det hände inte ett skit fram till klockan 10 och jag tog fram det tredje spöt och lade ut en Kebab-rigg med Makrillbitar på ett plats, var jag kunde se det svarta flötet som en silhuett mot solen, det gick inte det heller!

Det våras, fast snön kom igår!
Boxarna med skramlet kom fram och jag kastade av mig båda armarna utan resultat! Det skulle bli än värre! Ytterligare två pass skulle genomföras utan ett sniff på mina beten och igår var jag ute 3 timmar med Jerkbaits mm. Inte ens en följare! Nada! Och nu i natt kom Lappmöglet ner och de väntas flera  minusgrader under resten av veckan! Visst är det kul med fiske eller hur?
Karpfiskarens Spomb har en plats i gäddmetet!
Nåja, det kan alltså bli värre eller? Vi får se, det kanske inte blir någon fin Gädda denna vår? Jag tänker inte ge upp än och kör på ett tag till och ser vad som händer.

På Samuels fråga om hur man mäskar långt ut utan Baitboat och på avstånd, var inte en katapult räcker, så är mitt svar att du köper dig en Spomb och lägger antingen 2 större fiskbitar eller tre mindre och sen är det bara att kasta och den öppnar sig. 

Sprid dina beten i ett område, fiska med hel, halv betesfisk eller som jag tycker är bäst, en Kebab bland dessa bitar och jag hoppas acv hela mitt slitna hjärta att du lyckas bättre än jag! Skitfiske på er alla!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.