fredag 12 mars 2021

Ge dina Deadbaits lite färg!


Det var ett lite tag sedan sist, men det finns inte så mycket att orda om i dessa tider. Isen är fortfarande ett hinder i dem flesta vatten och där jag hade lite planer, där får man nog vänta ett tag till, innan man kan börja.

Så ser det tyvärr ut just, men det är glädjande att det kommer lite frågor från er och denna gång ville Stefan och Alexander ha lite svar på hur man färger sina betesfiskar utan att dem får lämna fruar och hemmet ..... Så farligt är det inte grabbar! Värre blir det när vi framöver tittar på hur man förbereder sina Deadbaits med oljor och doftämnen!

Boiliefärg i pulverform, vatten och betesfisk.
Det är ganska enkelt att färga sina betesfiskar och det gäller alla typer, vad man behöver är några avskurna Petflaskor, lite vatten och olika boiliefärger i pulverform.

Mina val för färger är Nash och Mainline och bland färgerna väljer jag röd, gul och orange, då alla dessa färger attraherar gäddorna och man kan experimentera efter egen fantasi.

Låt fantasin spela!
Fyll flaskorna med vatten och blanda ner en matsked med önskat färgpulver och rör om, så allt löser sig och nu finns det lite olika kulörer att tillgå. För hela fiskar i samma färg, så är det bara att lägga ner dem i flaskan i 5-10 minuter.

För att få färg på halva fisken eller delar av fisken, så kan man hänga dem i kanten av flaskan med ett pappersgem under samma tid. Efter att fiskarna har dragit till sig färgen, så läggs dem på hushållspapper och får torka till lite, innan dem återgår till frysen och dem är klart för fiske.

Ända fisken denna dag, kanske var det färgen?
Färg skapar nyfikenhet, så är det! Titta på alla konstbeten som finns och en del är bättre än andra. Färgade betesfiskar fungerar på flera sätt bland annat just genom nyfikenheten som skapas, men även för att lura gäddor, som har varit med för och passar sig lite, innan dem gapar stort och där tar färgen över och nyfikenheten.

Doften från din Mört eller Sill finns där alltid och gäddan är van vid att dessa beten har en viss färg, men ändra du färgen, så är du nere på 50/50 och oftast så tas den färgade fisken utan en tillstymmelse till tvekan. Många tröga dagar, var inget fungerar, så är det just den färgade betesfisken, som räddar dagen. Testa och prova! Tills nästa gång önskar jag er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.