söndag 28 mars 2021

Det är vår på riktigt nu!

Strömmen, värmen och vinden hade rivit upp isen i åtminstone halva Svarte göl och jag ville testa stolen från Sonik, men också den lilla podden, som jag knåpade ihop i vintras. Fram med två spö, stolen och några betesfiskar och snart var testet av stolen klar. Man kan inte få det mycket bättre för den summan!

Jag får med mig den enkelt på moppen och i den stora påsen som den kommer i, finns det massor av plats för annat och allt spänns fast och sen drar man bara till vattnen. Podden var en annan sak, stabiliteten är inte den bästa, men för ett par spö efter gädda är den helt Okay och på vissa platser behöver man den.

Test av podden, lite justeringar behövs.
Jag märkte snabbt att lite saker måste göras för att få den lite bättre och detta fixades redan samma kväll och nu är jag nöjd med den. den tar ingen plats och allt går i påsen tillsammans med stolen och en del annat.
Man sitter som en kung i Sonikstolen.
Vädret var skönt med sol och kaffet satt gött i strupen. Stolen testades med benen på högsta läge och inget verkar svagt, nästa test var att prova när det lutar mot vattnet med lite längre ben framtill och även att sitta med ryggen mot vattnet och ha lite längre ben baktill och allt fungerar suveränt.
Den blir bra efter lite justeringar.
Någon gädda blev det inte och det gör inget, jag var nöjd med ett par timmars frisk luft, samt testen av Pod och stol. 


Rismåla göl.

Isfritt i Rismåla göl.
Jag tog en runda upp till Rismåla och blev faktiskt lite förvånad över att hela gölen var isfri, nu var det dags att gå runt ett par varv och spana efter fisk typ vårystra karpar, men framför allt gäddor som solar sig inför leken.

Jag såg två karpar och en gädda av mindre format, det var allt. Jag skulle fiska här dagen efter och funderade lite fram och tillbaka om vad som skulle vara effektivast i ett Regnbågsvatten ... Dessa är inte dem enklaste att knäcka!

Gräsbryggan och djupet utanför.
Gräsbryggan var en möjlighet med djupet utanför och med lite vind, skulle man kunna drifta av en större del av denna del av gölen, så en plan började ta fart.
Fiskbitarna ligger ute inför morgondagen.
På den så kallade "Branmannaplatsen" har jag tidigare år sett större gäddor under våren och under leken och närheten till Gräsbryggan, gör det möjligt att ha ett spö ute här och ha koll på allt och jag lade ut en del fiskbitar på platsen inför morgondagens fiske.
Woody Woodpicker hälsade på.

Spöna ute från Gräsbryggan, ett en meter under ytan och ett en meter över bottnen.

Den kommande morgon var kylig, lite dis hängde i luften och det kändes bistert i nävarna under tiden jag monterade mina Deadbaits. En snabb kopp kaffe och sen lades två flöten ut och väntan kunde börja.
Kylig morgon, men snart skulle värmen komma.
Till min stora glädje såg jag lite rött sken lågt bland träden, solen kämpade sig sakta upp och när mina fingrar var rörliga igen, så lade jag ut en stor piercad och inoljad fet Sardin på "Branmannaplatsen" och jag lovar att det stank Laxolja halvvägs till Nybro.

Allt kändes perfekt och man kände sig lite het (kan man känna sig så som 61 åring?) Inte fan vet jag, men det kändes som att det skulle kunna hända något. 3 timmar senare insåg jag fakta efter alla olika försök att få en gädda att nappa, detta funkade inte och ej heller det ensamstående spö och ett byte av plats, var ett måste.

Två pop-up Makrillar fiskades överdjupt.
Jag flyttade till Bloms vik och invaderade plattformen, här kunde jag spana efter fisk och samtidigt ha en chans för en eventuell gädda. Dem gamla betesfiskarna skars i bitar och lades ut och två fräscha Makrillar från Indien lade ut med 2 fots överdjup och en ny väntan kunde börja.
Två identiska flötestacklingar.
2 timmar och en skaplig solbränna senare hade jag fått nog, men även sett nog och jag gav upp och nu kommer det ironiska: Jag plockar av mina beten och skär den ena i bitar och kastar ut dessa, den andra Makrillen slänger jag ut 2 meter från bryggan och ser den dalar ner till bottnen.

Lite förvånad över vattnets klarhet är jag, jag packar ner allt, men när jag ska hämta håven, så är den hela Makrillen borta!? Man kan bara skratta åt det hela och det gjorde jag under den långa vandringen till mopeden och snart var jag hemma hos hjärtat som bjöd på kaffe.

Så där har vi vad som har hänt dem senaste dagarna, jag fick ingen fisk, men jag såg Hackspätten, Ekorren, Årets första Sandödla, Stjärtmesparet, Gässen och Salskrakeparet och Knipornas eviga jagande över gölen efter andra hanar som tränger sig på hans hona. Det är vår, en skön tid, ge dig ut, håll avstånd och sköt om dig, Skitfiske på er!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.