måndag 9 november 2020

Makrill från Indien!

Jag hittade lite nya betesfiskar senast jag var i affären, dels var det Trewally Shads, som nämndes i förra inlägget och dels en, för mig, ny Makrill. Denna Makrill kommer från Indiska oceanen och skulle nu testas i centrala Nybro ... Spännande mild sagt!

Jag insåg direkt att dessa kunde vara något för gäddorna, utseendet och framför allt doften och samtidigt nyhetens begär, så där fanns ingen tvekan om att dessa skulle provas, så fort som möjligt och jag tog med ett spö för denna uppgift under mitt kommande karpfiske.

Betesfiskar från andra sidan klotet.
Storleken variera lite på Makrillarna, men i 2 kilos påsen fanns 12 stycken, alltså en snittvikt per bete på ca 165 gram och det är en ganska perfekt storlek.
Skiljer sig en del från andra Makrillar.
Denna Makrill skiljer sig från den Spanska och Svenska Makrillen. Den har en kortare och mer kompakt kropp, lite mera glänsande och den har inte samma tuffa skinn, som t ex vår inhemska Makrill, men dem har en doft, som ingen gädda kommer att missa.

Oljehalten är hög, Makrillar tillhör jo dem fetthaltiga fiskarna och det är nog det som gör dem så effektiva och den starka doften, gör att något doftämne ej behövs .... Kanske, time will tell!

Mörkefiske kan ge större gäddor.
Med karpspöna ute, så var det dags att lägga ut ett bete på en ståndplats och jag började med en naturell Sardin och det hände inget på 2 timmar och tankarna började att surra!

Var hon inte där? Var hon mätt? Var jag utan för hennes huggperiod? Vägrade hon att ta en Sardin på grund av sina forna misstag? Eller var hon ute på en nattlig runda och skulle komma tillbaka och ställa sig?

Pierca gärna dina betesfiskar.
Hur eller hur, så vevade jag in min urvattnade Sardin och monterade en Indier, lite knivhugg och sen dränkte jag den på ståndplatsen. Nu skulle det bli spännande och se vad som skulle hända med Indiern.
Klart för avgång.
Här är allt klart för avgång ut till eventuella hungriga gäddor, jag piercar alltid mina betesfiskar för att få ut budskapet/doften. Jag kommer nästa gång att beskriva mina tackel för bottenfiske och med denna tackling, kan du fiska på vilken botten du vill. Så titta in senare i veckan!
08.30 prime time!
Klockan närmade sig morgonens höjdpunkt, men fortfarande ingen som ville tugga på en Indier och jag rörde inget, utan den fick ligga på ståndplatsen tills jag skulle avbryta mitt fiske.

Tiden går och det är först vid 13.15 som jag får indikation på gäddspöt, indikatorn ramlar av linan och linan knycker frenetiskt flera gånger och direkt får jag två tankar, sväljer gäddan betet på plats eller vad är det. Smakar den bara, som man kan se på en del filmer? Jag vågar inte vänta för länge och ger mothugg och känner fisken.

Gäddan känns bra, tror att det var just hon jag ville ha, men den släpper och jag får bara upp min betesfisk och något annat, det hela känns lite surt, men betesfisken fungerade, fast vart hade hon befunnit sig under tiden?

Dem verkar fungera bra som bete.
Jag fick in min söndertrasade Indier och besvikelsen var stor, jag ville jo ha visat upp henne på mattan, men det får bli en annan gång.
Inte konstigt att krokarna fick bra fäste!

Summa summarum! Jag hade hamnat mitt i ett gammalt karptackel med lina lead core och allt som tillhörde detta tackel, gäddan tog min Makrill och hade fått detta i flabben och därav det konstiga napp och det är jo inte så konstigt att krokarna inte fick ett bra fäste.

Men, men det går flera tåg och snart kommer jag att kunna visa upp henne på mattan, det som egentligen var mitt mål. Det har blivit en del gäddor på dessa Makrillar, tyvärr endast lite mindre, men jag är övertygad om att en större kommer. Nästa gång visar jag hur mina gäddtackel ser ut och hur dem fungera över vilken botten du än fiskar över, tills dess önskar jag er alla skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.