måndag 13 november 2017

Ljus båge på Nidingen!

Efter att ha matat karparna i Svarte göl, så gick resan vidare upp till Rismåla göl och en Regnbåge var målet och att testa lite olika drag, som jag redan har haft med och det rör sig om Fladens Trutta och Nidingen.
Bloms vik och vinden rakt i ansiktet.
Vädermässigt var det hyfsat med vinden rakt i nyllet inne i Bloms vik, men vinden skulle vända på bara en timme till raka motsatsen! Bra eller dåligt med vindens vridning? Ingen aning i detta sammanhang, tiden vill eller ska väl visa mig och kasten med Trutta började ...
Stenviken med lite djupare vatten.
Det gick inget vidare och jag provade olika spinnare och andra drag, men det skulle visa sig vara svårt denna dag och jag fortsatte min vandring runt gölen.

Stenviken har steniga kanter och hyser ofta Regnbåge och en och annan fin Abborre, men det kändes helt meningslöst här och jag gick runt viken och fiskade in i viken från en brygga för handikappade, det kanske skulle funka?
Lite Öringar lekte här.
Nej, det var totalt godnatt på fiskfronten här och det ända jag såg var några fina Öringar som lekte över stenbottnen under lite buskar och längs en vasskant, men det var allt och jag gick tillbaka till vindskyddet för en liten paus och en  numera välbehövlig cigarett.
Vad jag släpade på under min runda.
Den pausen var skön och tankarna svirrade, vad är det som hände? Inga hugg, inget som visade sig, vinden vände och nu var jag satt här mojnade vinden helt och det blev rena rama bleka på 20 minuter?
Fattade inget och funderare på vad jag skulle göra, vad skulle jag prova? Jiggarna kom fram, mindre drag provades, spinnare, you name it och jag provade det, utan resultat och jag tog lite bilder i det nu fina vädret.
Flera kom när vinden mojnade och solen kom fram.
Det kom fram lite folk ur skogen för att prova lyckan och jag satt och tittade, det hände inget, det var dött denna dag i hela gölen. Bara att konstatera fakta! Men skulle jag bara acceptera detta faktum bara så där?
Väldigt ljus fisk som togs vid vindskyddet.
Nej jag tog en cigg till och sen ramlade den berömda påletten ner eller var det ljuset so gick upp för mig? Har ingen aning, men jag hade glömt att provfiska med Nidingen, draget för Havsöring från Fladen och snart gled detta drag genom luftmassorna och jag fick en liten nytändning.

Jag kastade 4-5 kast och inget hände, kanske låta det sjunka till bottnen och sen börja veva? Vi må pröve och efter ytterliga 5 kast, så fick jag en stöt och i nästa kast låt jag draget gå ner lite och vevade lite saktare och det räckte.

Smällen i spöt kändes bra och den krokade nog sig själv, regnbågen var helgalen och levde sitt eget liv i kampen om livet, jag var dock den starke och det lilla blanka Nidingen hade gjord sitt.
Fladens Nidingen i 12 gram, silver/reflextejp fungerade.
Dessa drag kastar bra och har en fin gång som lockar bra, jag har dem i 12 gram och det räcker gott och väl för mitt fiske i gölen och ute längs ostkustens stränder.

Jag tycker nog att standardkroken är ett nummer för liten och jag ska byta ut kroken till en större och av lite bättre kvalité. Jag hittade mina för 20 kronor stycket på Dollar Store och det är nog ett bra pris för detta drag.
Testar alltid med jigg efter Gös och denna gädda nappade.
Jag provar alltid var det är djupast i gölen efter en eventuell Gös, än har det inte lyckats mig, men fina Abborrar har det blivit och en och annan gädda tar mina jiggar.

Denna gädda tuggade i sig en Savagear wobblare av delad modell i färgen Rainbow Trout, man hoppas jo på en av gölens krokodiler en vacker dag, ska göra sitt misstag.

Till kanske mångas förtret, så får mina gäddor friheten i alla vatten! jag dödar inte en gädda bara för att den lever i ett vatten med så kallade ädel fisk! Jag har flera gånger sett små 30 cm stora gäddyngel ligga slaktade i sopptunnorna runt gölen och min fråga är varför?

Jo dem är antagligen dödade på grund av att dem tar Regnbågen och äter upp dem, visst är det så eller hur? Dessa små gäddsylar tar inga Regnbågar, dessa fiskar är för små! - Men dem växer och då tar dem Regnbågen och därför skall dem dödas och slängas! Den meningen hör man allt för ofta.

Ni känner säkert igen detta eller hur? Det är så i alla laxförande vatten, men jag väger 100 kilo plus och jag tar Regnbågen och jag äter upp den ..... då måste jag väl också dödas och slängas i sopptunnan, likaså alla andra fiskare som fiskar och tar Regnbåge och äter dem och där ingår väl även kategorin av folk som dödar alla gäddorna oavsett storlek! Tack för ordet och skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.