lördag 11 november 2017

Fladens mini jiggar!

Jag nämnde nog Fladens små jiggar och i dag drog jag ut för att prova dem och tankar var inte höga kan jag säga ... hur fan skulle det gå med 4 grams jiggar i en byig vind med en hastighet upp emot 15 meter i byarna?

Nåväl, väl framme var det dags att testa dem och hela vägen ut till Vindskyddet fanns nog ingen fisk, inget som visade sig. Jiggarna kastade förvånadsvärt bra med sin ringa vikt och gången? Ja, det var lite fladdrande därbak som sig bör och jag körde på med dem, plats efter plats.
Fladens små fina jiggar.
Dessa kommer i ett 5-pack för 50 kronor och det rör sig bra, kastar som sagt bra och har bra krok, så än så länge har jag inget att gnälla över.
Ståendes på magen.
5 olika färger är jo bra att ha med sig och jag hade ett par gäddsnipor efter och en på som jag tappade och gäddorna var mest sugen på den orange jiggen.
Flera försökte denna blåsiga dag.
Flera var ute och provade lyckan, men en del av dem gav upp och åkte hem. Jag ville ha en fisk på dessa jiggar eller åtminstone ha lite följ eller nafsande, så jag jagade på och hamnade så småningom nere i Stenviken och här finns jo lite fina Abborrar eller?
Upp emot 15 meter i byarna!
No way Josè! Inget, helt dött och det oavsett hur jag än fiskade, ingen Abborre hemma här idag och vinden härnere var inte rolig och nu var det dags att besöka badplatsområdet med sin sand och stenbotten, där gillar Regnbågen att vara, så kanske ...
En jiggsugen båge på 1700 gram.
... Jag bytte ut den orange jiggen till en likadan jigg i oljefärg och som hade lite glitter, det bytet pågick under tiden jag gick mellan Stenviken till Badplatsen. Första kasten blev inte bra med den jävla vinden rakt i nyllet och man fick skärpa sig lite.

Tredje kastet och det small till i nya Shimanospöt, så jag höll på att tappa det och nu var dansen igång, både över ytan och under och jag hängde med så gott jag kunde.

En fin Regnbåge hade fattat tycke om min lilla jigg och jag såg inte jiggen när jag håvade fisken, den satt rejält inne i munnen på fisken och det var precis att jag med mina smala fingrar ;-) kunde få tag i jiggen och få ut den.
Hmm, verkligen sugen!
Regnbågen brukar följa efter sitt byte och sen tar dem det bakifrån eller viker ut lite och sen sätter dem in smällen, denna båge både sög och tog ett djupt andetag och jiggen försvann nästan helt.
Ja, bilden talar sitt tydliga språk.
Ja, ni ser själva! Nu kan detta vara en slump eller en så kallad one off, men jag ska använda dessa små jiggar betydligt mera nästa gång jag spinnfiskar efter öring och regnbåge och se hur effektiva dem är och det lär ni nog få se framöver, kanske någon fin Abborre tycker om någon av dem? 
Regnbågens överman, en liten 4 grams jigg i oljefärg och glitter.
Så såg det ut efter dagens fiske, en fin Regnbåge föll för en av Fladens små jiggar, jag kan bara ge dem toppbetyg än så länge och händer det mera på dem, så hörs vi av och under tiden, kan du jo testa dem själv. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.