tisdag 21 november 2017

Jag hittade den till slut!

Ny dag, ny tripp till gölen, nya möjligheter ... Ja positiv måste man vara innan man kommer fram till vattnet. väl framme fick jag ordning på grejerna och fiskade av dem vanliga platserna och hade inte ett sniff på dem första tre timmarna!

Vindskyddet gav inget heller och det blev en paus i fisket och jag tog lite bilder. Efter en stund fiskade jag vidare runt hela Stenviken och fortfarande inget, inga följare, inga stötar, helt dött och goda råd var dyra.
Skulle håven endast blötas av regnet?
Länge trodde jag att håven endast skulle bli blöt genom regnet, men jag gav mig fan på att jag skulle lyckas att hitta fisken och få en fight och landa en firre, kan och skall inte bli fisklös under dessa omständigheter.
Ja, vad ska man säga?
En bild säger mer än tusen ord sägs det, hur många ord man kan säga om denna, vet jag verkligen inte! Kan väl kalla den porträtt av Envisheten.
Längst bort skulle jag hitta fisken.
Jag fiskade på och jag skulle hitta fisken, den befann sig längst bort i gölen, nedanför parkeringsplatsen, men för skulle jag fiska av hela sträckan dit, utan något resultat.
Tyvärr en vanlig syn vid våra vatten.
På vägen dit hittade jag detta och en massa annat skräp som hade slängts runt gölen och jag blir både förbannad och lite ledsen över varför folk strör sina sopor omkring sig. Jag tycker det är för dåligt att man inte kan ta med sig soporna hem, här finns cigarettpaket, betes förpackningar och t o m engångshandskar!

Varför har man engångshandskar? Vågar man inte ta i fisken eller är man rädd för att bli lite skitig? Ta ur betena ur förpackningen hemma och släng skräpet hemma! Jag hittar många förpackningar, men aldrig några beten. Släng inte skiten ute vid våra vatten, hur svårt kan det vara att förstå?

Drygt 11 hekto och den räddade dagen.
Väl framme vid plattformen, som ligger nedanför parkeringsplatsen small det till i första kastet, spinnaren landade och jag vevade 4 varv på rullen och sen kom hugget och vi snackar hugg!
Den var lite sugen, denna Regnbåge.
Den orange/silveriga Sonic spinnaren fick jag operera ut hemma, den satt med två av krokarna bakom två av gällbågarna och jag fick inte ut spinnaren. Otroligt hugg och den var lite väl sugen på mitt bete.

1150 gram och min lycka var gjord och dagen var räddat och igen hade dessa Sonic spinnaren visat sin effektivitet, dem är billiga och du hittar dem för 10 kronor stycket på Dollar Store.
Två av dem bästa, men det kan ändra sig.
Man har eller får sina favoritbeten, mina är Hansen Gavial och Leguan i 12 gram och jag har letat efter dessa drag och hittar dem inte. Kanske har dem gått ur produktion eller? Någon som vet?

Spinnaren Mäsen till höge på bilden är också en av mina favoriter för Regnbåge och Öring, den är något dyrare,men värd sitt pris, jag gillar den i silver med kopparsked.
Asken jag har i fickan.
Man får olika favoriter och det ändrar sig lite då och då, jag har en liten ask i fickan med alla nuvarande favoritbeten och det brukar fungera bra, hittar för det mesta ett bete som dem vill ha här.

Det rör sig om blanka drag, Meppskopior, Reflexkopior och Sonic som verkar vara en kopia på Blue Fox spinnaren.
Fiskerummet är på gång!
Isen kom med frosten och den ligger några dagar till, så under väntetiden blir det till att ordning ställa det nya fiskerummet. måla, nya tapeter och sen ska det upp hyllor och alla spöna ska upp occh sen möbleras, så det blir lite extra mysigt framöver. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.