torsdag 22 september 2011

Funderingar inför vinteren.

Man funderar lite över hur det kommer att bli om, si så där 2 maånaders tid, ska det bli samma skitdåliga isar som förra vinteren eller ska kylan kommer först och ge bra och hållbara isar utan en massa snö? Förra årets början var definitivt inte den bästa man kunde önska sig och jag vill inte uppleva samma sak i år, fisket var inte bra på väldigt många av vattnen i mina trakter och jag vet om många, som lade ner fisket från isen helt på grund av detta.Snart är vi där och då vet vi hur det kommer att se ut flera månader framåt, jag vill ha bra kärnis från första början och bara lite snö, inte flera meter, som det kom förra vinteren och över en, till en början blaskig grådassig is, som inte släppte genom något ljus. Det påverkade fisket negativt överallt och det kändes lite som det kunde kvitta efter ett tag. Jag har isfisket som ett roligt tidsfördriv i väntan på vårens öppna vatten, ingen annat och då kan man väl få önska sig bättre isar och bättre fiske eller hur?

Frågan jag nu ställer mig är, ska det bli som förra vinteren eller får vi en ändring till det bättre? Blir det bra isar från början, så tror jag på flera av dessa storlekar och det gör jo att man står ut med en lång seg vinter. De hänger inte på träden precis i mina trakter, med med bättre förhållanden, så ökar chanserna betydligt för lite större fisk från isen och man kan bara hoppas att det blir bättre än senaste vinteren........

var det mesta gick i snipornas tecken, visst man fick en del mellan 5 - 8 kilo, men det är jo lite större fiskar man egentligen är ute efter. De finns där, men förra vinteren var fisket inte bra, snarare katastrofalt dåligt jämfört med tidigare år och en vändning skulle inte skada.

Vi får se hur det blir, jag är fött på den pessimistiska sidan och har en tendens till att måla fan på väggen. Vi är inne i ett stim av kalla vintrar, precis som i mitten av 80 - talet, var vi hade upp till 65 cm is och hur mycket snö som helst under åren 85 - 86 och 87, det kan jag mer än gärna vara utan.

Vad är drömscenariot för mig? Jo, antingen en riktig vinter med bra isar och bra fiske eller öppet vatten, som vi upplevde i början av 90 - talet och jag kan utöva mitt älskade karpfiske efter lite köldstela karpar, som faktisk ger mig lite mer än ett gäng gäddsnipor, varje gång med är ute på isarna. Visst chansen för en stor gädda finns alltid, så snart du doppa ner ditt bete, men en vackar vinterkarp är inte helt fel det heller. Om 60 - 70 dagar vet vi vart det bär och hur den kommande vinteren ska bli, jag hoppas den blir på för alla och att den blir bättre än fjolårets...det måste den bli!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar