söndag 27 februari 2022

Ena dagen går det, andra inte alls!

Dem två senaste passen, har varit lite konstiga! Visst det är svinkallt i vattnet och isen har bara varit borta ett par dagar, kalla nätter sätter sina spår, både på fisket och framför allt på fisken. Bilderna är från två korta pass, var första passet lades på vänstra sidan av gölen, var mina flöten kunde driva med vinden.

Makrill och en Sardin hängdes under mina flöten och driften kunde börja, efter att ha driftat ett antal gånger, så flyttade jag mina stoppknyter och fiskade mina Deadbaits på bottnen med 50 cm överdjup. Det skulle inte hända något på dessa beten under dem 3 timmarna jag spenderade, fast vädret var bra med lite sol och en byig västlig vind.

Makrill och Sardin ute, men det gick inte denna dag.
Kaffet kom fram och likaså boxen med Jerkbaits och jag provade lite av varje utan resultat. Jag flyttade på mina Deadbaits för att skapa någon form av händelse, men icke och den metoden kändes kört.
Jerkbaits räddade dagen.
Jag hade en följare på en "Skitmört" och provade flera gånger, men fisken ville inte och det var bara att ta fram säkerheten själv: Fladens 25 grams Rainbow trout! Kastet gick långt, då en kastvind hjälpte till och samtidigt for min matta i spadet.

Den flyter, så det var inget problem, men problem skulle det bli, för när mitt bete var nära land högg så klart gäddan som hade följd "Skitmörten" och jag stod utan matta! Love it!

Blev tvungen, då mattan blåste i vattnet.
Tyvärr fick det bli så här, men det löste sig bra och snipan kunde gå oskadd tillbaka och jag fick använda 2-3 kast och drilla in min matta.
En snipa på varje färg, inget på Deadbaits?
Lite senare och fortfarande inget på mina döda beten, så tog jag sista kaffeskvätten, en cigg och bestämde mig för att prova en lite mera iögonfallande färg och redan i andra kastet satt nästa snipa där och det skulle bli det sista för denna dag.
Vackra, men ack så jobbiga!
Nästa pass blev på andra sidan, var vinden hade legat på under veckan, det kanske skulle fungera? Var framme vid 7-tiden och såg direkt en gädda jaga och tänkte att det ser lovande ut. Sen började ett jagande, flygande och kacklande utan dess like bland Kanadagässen.

Dem är lite jobbiga att lyssna på och på ett tidspunkt fick jag en i min ena lina, men det löste sig, den kom fri av egen maskin. Allt jag fick var en sanslös knut på min braid och fick kapa 30 meter! Love it!

Sardinen penslas med Pilchard Oil.
Med två flöten ute, bestämde jag att jag skulle dränka en Sardin med Pilchard Oil och lägga där gäddan hade jagat. Sardinen målades och den tunna isen i kanten fick lite smisk med håvskaftet och snart stod allt klart.
Sardinen ute.
Den tog tid på sig gäddan, det tog mer än en timme och jag trodde att den hade bytt sida på gölen. Nappet var ytterst försiktigt, min lilla boll rörde sig upp och ner under flera minuter och till sist lättade jag på den breda och tog loss bollen.
Snipa på Sardin med Pilchard Oil.
Gäddan tog inte ens 30 cm lina och jag chansade och det var endast en krok som satt i överkäken. Gäddan var exakt lika stor som dem två jag fick under senaste fiske och troligen samma årskull.
Denna dag funkade det inte!
Det blev bara denna lilla och inget mera, Jerkbaits fungerade inte alls denna dag,lite tvärtemot det senaste passet, men så är det och nu öppnar sig dem andra vattnen sakta och det är dem jag vill åt och kanske framöver att jag kan visa upp något större? Skitfiske på er alla!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.