söndag 18 juli 2021

Från fyndlådan!

Man handlar ibland på Lidl och jag brukar ha ögonen med mig när det gäller saker för fiske och efter saker som kan användas i mitt fiske och ibland har man turen på sin sida. Sist jag var där hade man flytet med sig och jag hittade lite saker som jag vill dela med mig och samtidigt säga att håll ögonen öppna!

Magneter, ett bra hjälpmedel under fisket.
Gäddfisket sker oftast under den kalla årstiden, sol, vind och vatten eller molniga dagar med hårda vindar mm. Vi som fiskar gädda har alla tappat en tafs i gräset en tidig morgon eller när som helst på dagen och dem försvinner väldigt enkelt.

Jag hittade dessa Magnetbrickor i ett 2 - pack för 30 kronor och nu är detta problem med tappade tafsar ett minne blott och samma sak gäller för andra saker som t ex betesnålar, saxar och alla andra saker som vi behöver i vår närhet under fisket.

Varje bricka har tre kraftiga magneter.
Varje bricka är 67 mm på bredden, 20 mm djupa och längden är 226 mm. Om rosten kommer att angripa brickorna, det vet jag inte än, men det är en stor fördel att ha dem och dem tar ingen större plats.
Här ligger dina gäddtafsar stadigt.
Magneterna (3 stycken) är kraftiga och dina tafsar ligger stilla och allt annat som reagerar på en Magnet likaså och med det ringa priset, så är dem värda varje krona.
Brickorna har fötter av hårdplast och i dessa magneterna.
Magneterna ligger inbäddade i undersidans fötter, som inte repar något och brickorna står stadigt. Ett bra köp och passa på om du hittar dem!
Billiga Deep Diver från Lidl´s fyndlåda!
Efter att ha handlat vad jag skulle ha, så var det dags att kolla fyndlådan eller som Lidl beskriver denna låda "Sista chansen! och där hittade jag två askar med dessa Deep Divers, som är en kopia på den snart forntida Legendaren som Shakespeare kom ut med redan i början av 70 - talet och jag vet hur effektiva dessa beten kan vara.
Största modellerna.
4 stycken per ask och i två olika storlekar som ni ser här på bilderna. Allt är bra, men om ni tittar noga, så stämmer inte storleken på krokarna och dessa är inte bra och behöver bytas ut, men sen är det bra och du har fina wobblare som är djupgående.
Dem två mindre och glöm inte att byta ut krokarna!
Jag ger alla mina wobblare en svart prick med en vattenfast tuschpenna och sätter denna huggmarkering precis mellan krokarna och jag vet att det ökar chansen för hugg.

Jag kommer att testa dem så snart värmen avtar lite och återkommer med mina resultat. Till dess, önskar jag er alla skitfiske och hoppas ni står ut med värmen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.