lördag 24 april 2021

Allt gick så fort denna vår!

Ni är flera som undrar hur det är med mig och hur det går med fisket efter gädda, samt om min gäddfiskesäsong är över för året? Kul att ni hör av er och ställer frågor och jag ska förklara läget lite.

Min plan framöver är att lyckas i Rismåla göl, ett kombinationsvatten med flera arter, först och främst är det ett Regnbågsvatten och har varit det sedan 1978 om jag inte minns fel. Ett syndikat finns också för karpfiskarna och resten är Mört, Abborre och ett fåtal Sutare.

Sen har gölen som dem flesta vatten, som har varit hem för olika Salmonider, ett bestånd av grov gädda, dem är nog inte många, men ack så grova. Fisket är inte lätt efter gädda i dessa typer av vatten, då gäddorna är präglade på den feta menyn, dem ser varje dag.

Gäddan tar en Regnbåge på 1-2 kilo och sen ställer den sig och smälter sin middag och under den tiden kan du stå på huvudet eller annat, gäddan är mätt och äter inte förrän hungern sätter in och sen sväljs en ny Regnbåge och så fortsätter det och gäddan växer sig stora och det går snabbt på den feta bytesfisken och det gör det svårt att fånga dessa gäddor.

Rismåla göl sett från vindskyddet.
Jag har hört historier, jag har sett dem jaga och jag har sett dessa gäddor på nära håll och jag har tappat en av dessa i ett sjunket träd, som inte var av denna värld! Folk har haft dem på sina små drag och med klena grejer är det dödsdömt att landa dem.

Jag ska ha en eller flera av dessa gäddor och en plan gjordes och sattes igång, men tyvärr grusades det hela lite på grund av flera saker. Isen låg länge och när dem väl släppte sitt grepp, så var jag ute 4 pass utan resultat, vilket inte förvånar mig och sen kom leken igång och jag är inte den som ska störa dem.

Jag har använd olika metoder och beten, samt Leapfroggat i alla 3 viker och fiskat i mitten på djupen, det har dock inte resultera i något större än en mindre snipa som hade haft besök av en större fisk och det framgick tydligt av huggmärken på fisken.

Min plan står kvar och en mindre operation, som jävlas satte stopp för att förflytta sig som vanligt, men jag kommer inte att ge upp däruppe, det kommer en höst och kanske kan jag under året lyckas med lite Jerkfiske eller med Softbaits, var kroken ligger skyddat, för eller senare händer det och allt som fattas för detta fiske, är att mitt kombikort kommer och jag kan spinnfiska över och genom Natebälten, var jag tror dessa stora står och lurar på sina byten.

Själv är jag på gång, allt blir bättre dag för dag och snart är man ute igen, men just nu finns det inte så mycket att skriva om. Jag vill dock bara ge er lägesbilden och på det viset ge en liten ursäkt och förklaring till denna torka på bloggen. 

Jag vill samtidigt betona att om du fiskar karp, så finns det mycket på gång på karpbloggen och betydligt mer kommer inom kort och att min gäddfiskesäsong skulle vara över för året, det är den inte! Det kommer att provas på olika sätt och med spinnfiske och så får vi se vad som händer framöver och jag önskar er alla skitfiske! Just nu får dem äta upp sig efter leken och få lite lugn och ro, jag gillar inte detta med efterleksfiske, men det kanske jag ska ändra på?
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.