måndag 7 november 2011

Olle fick fisken.

Jag fiskade karp igår och på förmiddagen dök Olle upp med pappa Erik, nu skulle det upp en Regnbåge till middagsbordet. Olle hade med sig sin nya kniv, spade och lite leksaker till sandstranden och papsen bistod med fiskeutrustningen. Det gick några timmar utan att det hände något på kastkula och fluga och man provade med spinnare, inte ett sniff. Sen kom draglådan fram och jag visade Erik hur man knuter enbra knut för tunna spunna linor och sen hände det som inte fick hända. Jag fick ett napp från en karp och den släpper efter några meters rusning, men men det går flera tåg, men jag hade mer än gärna landad den och visat den för Erik och Olle.Under fiske med ett grönt drag, hade de en Regnbåge framme som stötte flera gånger, men den tog inte riktigt. Patrick från elverkstaden på jobbet dök upp och provade Eriks spö och samma sak hände. Byt till samma drag, fast med en annan färg och jag hittade ett som var rött och svart och testade Eriks spö med ett par kast och det bara small till i spöet och denna fina Regnbåge kunde landas, vikten var 1840 gram och Olle var i exstas. Jag märkte snart att han jättegärna ville komma hem till mamma med den stora fisken och självklart fick han den.

Patrick stack hem för att äta middag och sen smög han ner i Bloms vik och provade första bryggan, det var lite plaskande därnere och jag tror att han fick en båge, men är inte helt säker på det. Vid nästa brygga tog jag fram 300 mm objektivet och förevigade honom, han stack sedan hem till det närliggande huset.

Nja, vi måste nog ha med en bild på fångstmannen av Olle´s Regnbåge, det var aldrig menat att jag skulle fiska eller få denna fisk, men kan man glädja en liten grabb med en fisk, så gör jag det me än gärna och det blev med ett vilkor och det är att Olle föjlar med pappa och mig på isfiske på gölen till vintern, vilket han lovade mig. Pappan ska få sina små gliringar på jobbet, var så lugn för det Erik ;-)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.