fredag 17 januari 2020

Black and white!

Ja, svart och vit är vad man kan beskriva mitt fiske efter gädda. 6 blankpass som var svarta och sen släpper det bara helt plötsligt. Vad kan det bero på? Vädret eller annat? Solen kom fram efter veckor av mörke och det tror jag är en väsentlig faktor. Jag hittade även blodsugande Iglar på alla fiskarna och det talar om att dem har stått stilla under en längre tid.

Nåväl! Jag drog ner till Linnéahavet, solen skulle komma och den västliga vinden friskade i, för att sedan under dagen bli byig upp till 14 sekundmeter, vem bryr sig? Lite irriterande var det att larmen pep och en av mina indikatorer lämnade linan på grund av vindstötarna, men lite justeringar och sen blev det tyst.
Solen börja stiga över Linnéasjön.
Snart var allt klart och tre beten låg ute innan 8, en Spansk Makrill låg på bottnen och en död mört stod 30 cm över bottnen inne på badplatsen. På Udden hade jag en Sardin på bottnen och det kändes bra under tiden första kaffet sjönk ner.
Litet drop .... snart skulle första gäddan landas.
Klockan  08.35 för jag ett par pip på mörten och sen droppar min indikator och jag tar denna av linan. Linan dras sedan sakta ut och det hela stannar upp och jag krokar och känner en mindre fisk, alltid något och kanske ett sign för denna dag?
Det släppte omsider ....
Nytt betet läggs ut, denna gång en halv spanjor och jag sitter nöjd med att det hade släppt, detta som ett bra tag hade känts som en förbannelse. Tiden går och det händer inget och jag jerkar lite med några nya beten.

Klockan blir 09.40 och jag får indikation på spöt med en hel Makrill och drar av linan från indikatorn innan  fisken drar ut den. Sakta går linan ut, stramas sakta upp och jag krokar i tomma intet! Jag vet att detta var en större fisk och jag missar den, jag verken kan eller vill beskriva mina ord i denna stund.

Jag vevar in min Makrill som sitter kvar på krokarna och ser fina kraftiga bitmärken och beräknar ca 16-17 cm mellan käktänderna och det gör jo inte saken bättre, snarare tvärtom! Ny färsk Makrill läggs ut på samma plats, dock med lite Pilchard Oil för att samma fisk eventuellt skulle komma tillbaka eller kanske hitta min halva Makrill som ligger 15 meter från platsen?
Sardinen ute på branten vid Udden.
Jag hinner svära klart och få i mig lite värmande kaffe och den tillhörande ciggen och allt avbryts av larmet på Udden. Jag landar denna gädda och sardinen jag hade som bete såg fortfarande fin och hel ut på grund av den var lindad med Bait Elastic.

Gäddan låste in i mattan och fick lite vatten och jag lade ut Sardinen igen. Nu händer det konstiga, jag hinner inte sätta fast min indikator förrän det drar i linan. Gäddan i mattan klarar sig, jag måste kroka denna och så blev det. Allt gick bra och jag tog lite bilder på paret.
Black and white.
Här snackar vi om svart och vit, hur det kan vända så fort från fiaskopass till en riktig rolig dag vid vattnet med flera fiskar landade ... och jag kunde faktiskt haft en större gädda att visa upp, men den tar jag en annan fin dag.
Den tuffa änden av en gädda.
Dessa två fiskar måste ha gått ihop utanför Udden och jag måste ha träffat den sista rakt i huvudet med Sardinen. Hur eller hur, så var det en rolig upplevelse och nu känns det verkligen som det har släppt och det var faaan på tiden!
Paret Esox.
Jag har aldrig upplevt 6 blankpass på rakan när man fiskar gädda, helt otroligt, men det var väl något som man måste få uppleva eller? Kanske något som tillhör fisket, vad vet jag? Håven från NGT blev invigd, så nu har den fått rätta doften och den är riktig bra.

Dem lite större Free Flow maskarna gör det enkelt att lossna krokar, vilket jag drabbades av med en fisk. Jag hade lite tidsfördriv med Jerkspöt och där hände det inte mycket kan jag säga, fast jag såg en större gädda jaga, kanske var det den jag bommade.
Golden Perch Jerk från Fladen Fishing.
Jag hade ett efterfölj efter denna glänsande saken, men det var allt och efter att jag såg den jagande gäddan, så koncentrerade jag mina tre spö inne på badplatsen, men det ville sig inte, den hade nog fått nog av mig.

Den finns kvar, förbannelsen är bruten och det går flera tåg och jag är inte den som ger mig, så vi får se vad som händer framöver. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.