söndag 13 december 2020

NGT Captur Camo Sling and Holding system.

Jag har en så kallad Piketunnel, den är bra på alla sätt, men en sak jag inte gillar och det är att den tar plats och är väldig otymplig att ha med sig. Jag har använd diverse slings från karpfisket och det har fungerat bra, men något saknades, nämligen en sling som inte var så djup för just gäddfisket.

Piketunnel i en båt och det blir svårt att ta sig till land för bra bilder, sen ska man trä denna 160 cm långa strumpa över gäddan utan att den skadas. Nej, inte bra! Retention slings för karp är djupa och det ger gäddan större möjlighet för att rulla runt mm, så även där är det nej och jag har letat efter något bättre och nu känner jag att det är rätt med denna sling från NGT och vi tar oss en titt.

Namn och information.
Den har det mesta, som man behöver och med en längd på 120 cm, så räcker det ganska långt för gäddorna. Djupet är endast 50 cm och det gör att gäddorna inte kan rulla lika enkelt, utlagt är storleken perfekt, som vi ser lite senare.
Slingen kommer i sin egen påse (Wetbag)
Allt kommer i en påse som är vattentät, så slingen är torr när du kommer till vattnet och din bil är torr efter att du har landat dina gäddor, inget kommer in eller ut. Jag har testat att fylla påsen med vatten och inte ens en droppe rann ut!
Ficka för avståndspinnarna.
På utsidan finns en ficka för avståndspinnarna och fickan är försedd med kardborrelåsning, så dina pinnar kan inte vandra iväg.
2 avståndspinnar i egen ficka.
Avståndspinnarna ligger tight i denna fick och ramlar inte ut om du skulle missa stängningen. Dessa pinnar skall monteras för att slingens insida inte ska ligga mot fisken.
Markpinne med 2 meter lina i egen ficka.
Det finns ytterligare en ficka och här har du en markpinne med 2 meter lina. Linan är monterad i en ring och vidare till en kraftig D-ring.

Färgen är en mysig camo och resten är i en carpy green färg, jag gillar färgen och det blir jo inte sämre när jag har en Carryall i samma färg till mitt gäddfiske.
Avståndspinne monterad mellan flytkropparna.
Så skall avståndspinnarna monteras och bäst blir det om du monterar dessa mellan flytkropparna som visat och din fångst blir skyddat på bäst tänkbara sätt.
2-vägs dragkedja.
Denna dragkedja är kraftig och går nästan hela vägen runt. Man har tänkt till lite här kring dragkedjan, klicka på bilden för större bild och då ser du att man har en liten ring mellan själva låsningen och den delen man drar i och det är riktigt bra!

Ett litet tips på vägen kring gäddor och dragkedjor! Gäddan har en ganska spetsig nos/hake och den har en förmåga att kunna pressa upp en dragkedja, så mitt lilla tips är , att du har gäddans huvud i ena delen av slingen och sätter dragkedjans låsning i den andra delen och allt blir säkert.
Flytkroppar och bärhandtag.
Slingen har 8 stycken flytkroppar och 4 mindre bärhandtag, alltså 4 flytkroppar och 2 bärhandtag på varje sida, samt 2 stora bärremmar för vägning mm.
Klar för fisken.
Här ligger slingen utvikt och du har en ganska stor arbetsyta och allt i skonsamt material för fiskens välbefinnande. När väl krokarna är borta, är det bara att stänga om fisken och väga den.

Längden är 120 cm, djupet är 50 cm och det var detta djup jag var ute efter, då gäddor har en förmåga att göra sina dödsrullningar både på land och även i en säck eller högre sling, nu slipper jag detta fenomen.
Skonsamt mesh för fisken.
All mesh i slingen är finmaskigt och är ca 2-3 mm. Vattengenomströmningen är bra och fisken får sin behövliga syre. Slingen torkar väldigt fort, vad det beror på vet jag tyvärr inte just nu., kanske materialet?
Ringar för vägning.
För vägning av din fångst, finns det två kraftiga ringar som är fastsydda på dem två stora bärremmarna, jag har har haft saker, var ringarna inte var fastsydda och det är inte bra.

Slingen är väldigt bra sydd och den är starkt, jag har vägd hunden Kasper i min, han väger 36 kilo och då klarar den alla gäddor ..... Kanske inte alla med tanke på längden!
NGT Captur sling i sin helhet.
Här ses slingen i sin helhet och med sin tillhörande påse. Jag hittade den hos Karpfiskebutiken under höstrean för endast 249 kronor och den är värd varenda krona. Lätt att ha med sig, ta ingen större plats, lagom djup, stark och gediget gjord.

Har jag något att klaga på? Nej! Men jag har ögon för detaljer och fiskarnas hälsa och säkerhet, så jag skulle gärna ha sett att linan hade varit lite längre, det får rum 1 - 2 meter mer lina på markpinnen, så man får ut slingen på djupare vatten vid fiske från land. 

Jag hade också gärna sett att det hade funnits en väl synlig flytkropp på linan, så man hittar slingen om den mot all förmodan inte var fastsatt riktigt. Slingens färg gör den ganska svår att se på avstånd. Jag har löst detta med en lite längre lina och ett stort orange bulligt flöte.

Sugen på, inspirerad av eller i behov av en riktig retention sling? Titta och bedöm! Jag tjabbar inte mera om denna sling, allt jag kan säga är att den tyvärr inte hade kommit, när jag fick senaste gädda av större modell, det var lite synd! Gäddan får ni snart se och till dess har jag en önskan om att ni mår bra, håller ert avstånd, visar respekt för er själva och andra, smittan sprider sig över landet! Tänk på det och jag bjuder på skitfiske i dessa mörka tider.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.