fredag 18 december 2020

4 bra saker till ditt gäddfiske!

Jag ska ta tillfället i akt och presentera 4 väldigt bra saker till ditt gäddfiske, saker som jag själv använder och har testad grundligt den senaste tiden. Inte nog med att dessa saker är testade, jag har även jämfört dessa med andra liknande produkter och det är faktiskt bara en sak som skiljer sig väsentligt och det är priserna!

Funktionerna är dem samma och alla har inte möjligheten att betala för vissa av marknadens märkesvaror, tyvärr är det så och min tanke är att man kan komma undan betydligt billigare och kunna äta sig mätt. 😉

NGT XRP Stumpy Snag bars
NGT´s Snag bars kommer i 2-pack.
Dessa "öron" kan tänkas vara onödiga för gäddfisket, ja kanske det? Men ibland blåser det friska vindar och dessa håller spöna där dem ska vara, på dina larm.
10,8 cm räcker till gäddfisket.
Dem finns i 2-pack och i två olika höjder: 13,3 cm som jag har till karpfisket var man fiskar ibland i sidled och nappen är kraftiga, så där är den långa bra. för gäddfisket med deadbaits, var går det lite lugnare till så den kortare passar bra.
Här ses höjden mot ett Fox larm.
Själva foten är tilltagen, så man slipper att skruva isär allt, för att exempelvis kunna byta batteri eller annat. Dem är gjorda i någon form av hård plast eller harts och dem har bra stabilitet, samt passar såklart för alla marknadens larm.
Lagom höjd för gäddfiskets mete.
Här ses höjden på Snag baren mot en 3 lb klinga, det kan blåsa kraftigt, men spöt ligger kvar på larmet och med det underbara pris av 29 kronor per 2- pack, så är det en bra och billig investering.

Saenger Braid.
Saengers 4 x allround braid.
Här har du en stark, smidig och slitstark flätad lina för ditt fiske, den finns i följande dimensioner och styrka: 0,23 mm 21,8 kilo, 0,25 mm 23,5 kilo, 0,30 mm som jag har testad och den klarar 28,8 kilo, 0,35 mm 30, 7 kilo och slutligen i 0,38 mm som klarar 32,9 kilo.

Priset är bra, riktigt bra eller vad sägs om 89 kronor för en 200 meters spole eller 1099 kronor för 3000 meter. 200 meter räcker till 2 rullar! Stark som f.. och kastar väldigt bra och stum, så du sätter dina krokar i mothuggen!

Braidens mörkgröna färg.
Färgen är mörkgrön och linan lägger sig bra på din spole, dock måste du komma ihåg att lägga linan i blöt över natten innan du lägger den på spolen.

En annan sak som är viktig och det gäller också alla braids. Det är att ha en bit nylonlina i början på spolen, då braiden annars vill glida runt spolaxeln och det blir inte bra som ni förstår.

Tight flätad, enorm styrka och slitstark.
Vid en närmre eftersyn, så har denna braid 4 trådar som är sammanflätade, det är tight och det ger styrka och stor nötningstålighet på linan. Du kan klicka på bilden ovan för större bild och då ser du flätningen.
0,30 mm(60 lb) under test.
Här ovan min egen testlina i 0,30 mm, man rätar ut krokarna vid bottennapp och inget lämnas kvar som kan skada fisken och det är väldigt viktigt!

Saengers Indikator.
Saengers Nappindikator.
Jag hittade dessa för den enorma summan av 8 kronor per styck och det är ett bra alternativ för dem som inte kan eller vill tillverka egna så kallade Drop-off indikatorer. Allt som behövs är en bit lina och på denna lina, en tyngd, så indikatorn visar er nappet när gäddan tar betesfisken.
Justerbar för att passa din lina.
Dessa kan användas till många arter och dem är superenkla att använda. Justeringen är enkel, bara att föra fram kroppen och den låsas mot din lina.
Lys upp dem med en ficklampa.
Jag vet inte om dem finns kvar, jag vet dock att dem fanns i en orange färg och i denna vita färg som går att få självlysande vid hjälp av en ficklampa. Jag har inte testad att belysa dem ute, men inomhus håller dem ungefär i 4 timmar innan man får belysa dem igen.
Väldigt synliga nattetid.
Både pärlorna på tråden och kroppen lyser bra och minsta rörelse märks direkt och vikten på dem är ca 6 gram enligt min brevvåg. Jag har testad dem som Drop-offs under gäddfiske med ett 5 grams blyhagel och dem fungerar perfekt och visar precis vad som händer ute vid ditt bete.
Syns bra i alla väderförhållanden.
Vit till färgen, kanske en del tycker är en lite dålig färg på en indikator, men dem syns både dag och natt och under alla väderförhållanden.
Test under gäddfiske.
Bra indikator, som är lätt att ställa in, bra synlighet, lätta om man vill eller enkla att förtynga och allt detta för 8 kronor ... Valet är dit! Man gör ingen indikator själv som är bättre för den pengen.

Iron Claw 7x7 wire.
Iron Claw 7x7 wire (49 trådig)
Jag hade ett stort svidande problem för ett tag sedan. En större gädda krokades och mitt under fighten gick något av och fisken försvann. Snopen och med resultaten i hand, kunde jag konstatera att för fjärde gången hade en gädda bitit av min 28 lb Drennan wire.

Det är tråkigt att förlora en fisk, men det är än värre att veta att fisken går med två trekrokar i käften och kanske är dödsdömd på grund av händelsen, detta borde inte hända, men tyvärr sker det!

Jag lider och jag letade efter en annan wire som kanske är säkrare och bättre och jag hittade denna 49 trådiga wire från Iron Claw. Den är supermjuk och kommer på 5 meters spolar.

Wiren går bra att tvinna.
Den är enkel att tvinna, allt du behöver göra är att värma änden av wiren med en tändare och sen tvinnar du fast din krok eller lekande och det sitter som berg och glider inte isär.

Det är även en fördel att värme denna wire på det ställe du tänker klippa av en bit, 3 - 4 sekunder och wiren blir blå till färgen och det är där du ska klippa och wiren trasar inte upp sig.
Tvinnad krok.
Vik wiren och för den genom öglan på krok eller lekandet och tvinna sen med en twindling stick, den värmda delen tills wirens ände tar slut och det är klart.
Wiren går att knyta, använd en figure of 8 knot.
Iron Claws wire går att använda med tillhörande wirehylsor och den går att knyta med en figure of eight knot, som visat på bilden ovan, allt håller och blir svinstarkt.

Denna wire finns i olika dimensioner och som följer: 9 kilo, 12 kilo, 15 kilo och även 18 kilo och priset ligger på  69 kronor per spole och jag tycker priset är bra med tanke på mjukheten och vad denna wire än så länge har visat. Det röda bandet på spolen blir ett bra band för att hålla ihop ditt gäddspö!

Det var allt för denna gång, jag återkommer med mera senare. Alla sakerna här hittar du hos Karpfiskebutiken och glöm inte höstrean, som fortfarande pågår ett tag till. Skitfiske och må krokodilerna vara med er!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.