söndag 28 november 2010

Kylan är ett surt faktum!

Jag är inne på det där speciella humöret, som kan driva varje fiskare till vansinne! Jag är ledig hela nästa vecka och det går inte att utöva sin hobby, på grund av att det ligger en is, som inte hållar, snacka om perfekt tajming och planering!
Det är finns lite kyla i luften, men snön kommer hela tiden i mindre mängder och det gör att isen isoleras och inte bygger på, så den kommer att hålla och jag vill varna er alla. Gå inte ut på isarna än, den kanske hållar på vissa ställen, men den gör det definitivt inte överallt än, och snön gör att du inte ser farorna!
Jag har alltid väldigt svårt att acceptera att min sässong med öppet vatten, har fått ett slut och det är samma visa varje år, när det inträffar. Jag var mitt uppe i något roligt och så kommer detta och förstör alla planar man hade och det kom väldigt fort också.
Tyvärr är det inget vi kan göra åt det och nu, var det verken bär eller bristar, kan man gå genom allt, man har använd under äret och sen kan man leta fram isfiskegrejorna, så dem står klara, den dagen isarna är säkra att gå på Jag kommer att fördriva vinteren med lite blandat fiske efter Regnbåge och jag hoppas att det kan bli ett par fina klunsar från isen. Det är ett roligt fiske med lite klena grejor och fisken är faktiskt inte helt fel på matbordet.
Jag ska även, om det går ta mig till ett vatten med stora Abborrar och se om det inte går att lura upp en av dem riktigt stora, som finns där, allt jag väntar på är att isen ska hålla och att vägen ditt, skottas upp av jaktlaget. Jag vet exakt vart dessa randiga saker står under vinteren och det gäller att hålla i grejorna, när dem kliver på min Ran pirk med sin oranga limkrok i size 8.
Bengt ska också luftas i vinter, det för bli lite blandade pass från isarna tills, vi kan fiska karp igen. Här är han lite nervös, hans första Regnbåge har nyss klivit på och han drillade den länge och väl på sitt nya hemmabygge. När fisken började tröttna på Bengts hårda motstånd skrek han högt: Åh, va gott!

Regnbågen var chanslös mot Bengts musklar och den gav upp fighten, men den stred som en besatt i 5 minuter, innan den fick se dagens ljus och Bengts snygga tryne. Jag förevigade dem båda med kameran och visst är Bengt både stolt och lycklig över att ha lurat sin första från isen. Efter denna firre blev han kaxigheten själv och har faktiskt fått flera fiskar på isen, men han petar inte ner mig från tronen, där sitter Kungen och guttar sig, eller ska han peta ner mig denna vinter?


Lite ismete efter gädda ska det också bli och jag har lite vatten som jag ska testa, denna madamm klev på under ett Regnbågsfiske, var jag satt med en liten locksked och ett par 8 mm Softees på kroken.
Efter 15 minuters givande och tagande, kunde jag lyfta upp den framför kameran och sen gick den tillbaka igen. Kul grej på 0,20 lina och det var precis hon gick genom mitt 150 mm håll, jag fick dra henne sakta och hon rabade hela vägen genom hålet, kanske syns vi igen denna vinter eller kanske vi får träffa hennes gammalmormor?



Jag ska ärligt erkänna att det känns inte roligt att skulle behöva att packa en pulka redan med alla isfiskegrejorna. Men, så är det nu och man vet innerst inne, att vädret alltid slår om under slutet av novembermånad, så egentligen ska man inte klaga, vinterfisket från isen kan vara väldigt roligt, spännande och samtidigt väldigt givande.
Jag ska ladda upp pulkan lite extra i år och Bengt kan få äran att vara min pulkabitch.....nu ska jag återgå till mina diverse karputrustningar och se över dem, så dem är klara tills isen släpper igen, det blir väl om en si så där 4 månader, trevligt eller hur?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.