fredag 4 december 2020

BFT Instinct Pike Versatile 7´10´´ - 130 gram.

Nya leksaker är alltid roliga och det korta jerkspö jag har kändes lite för kort och förlegat. Lite koll på läget och rekommendationer och även test och jag beslöt mig för lite nytt och här kommer vad jag tycker och bestämde mig för. 

Jag ber om att ni tar med att jag inte är någon jerkfantast, utan vill bara ha roligt tidsfördriv i väntan på att gäddorna ska hitta mina Deadbaits och samtidigt ha bra och kvalitativa grejer i händerna. Det har jag verkligen fått!
Name of the game.
Vi börjar lite med klingan som är ganska slimmat och har en otrolig snabbhet. Längden är sammanlagt 235 cm och är 2-delad. Färgen är stålgrå med lite rött en bit ovan handtaget och vidare ner till det bakre handtaget.
BFT Pike Versitile.
Spöet är flexibelt och täcker nog allt inom gäddfisket, allt från Jerks till stora gummibeten och man känner verkligen minsta nafs eller annat som sticker ut under invevningen.
Stämmer verkligen, spöt är snabbt!
Aktionen är snabb och långtkastande, bra känsla och än så länge har jag inte missat ett mothugg och jag får tillägga att jag har ingen större rutin i denna typen av fiske.
Bra ögla, som inte fångar upp din braid.
Toppöglan är utförd så den inte fångar upp din lina under kast eller vill lägga sig runt denna avsmalnande ögla och det är riktigt bra!
Ringningen, 10 stycken.
Spöet har 10 stycken lågprofilöglor som är placerade så det aldrig blir några så kallade Flat Spots på klingan under press och det är kvalitetsöglor, något som jag kommer till lite senare.
Första ringen från rullen sett.
Här ses den låga profilen på ringarna, spöets stålgråa färg och den svarta lindningarna. Det ger ett snyggt och sobert utseende. Spöets klinga är tjockväggig, superstark och har en kraftig spigotholk.
Bra, kraftig och dubbel beteshållare.
Jag vet inte om beteshållare är rätt namn på denna dubbla ögla/ring som du fäster ditt bete i under platsbyten på land eller med båten? Den är kraftig och sitter bra placerad, så ingen lina kommer i dess närhet, vilket jag har upplevt på en del andra spö på marknaden.
Främre handtagsdelen.
Snyggt och prydligt del av handtaget och med lite svart EVA-Foam, detta ger lite extra värme om man håller spöet här under fiskets gång.
Rullfästet.
Rullfästet är av screw down modellen och jag tror att denna utformning ger optimal känsla i hela spöet och jag gillar detta triggerfäste, som ligger skönt i handen och ger en utsökt känsla hela vägen till betet.
Bakre handtagsdelen.
EVA-grepp längst bak ger bra grepp när du ska dra på i kastet med dina stora beten i ex-vis motvind eller annat som kräver långa kast.
Ändbutten med den kända loggan.
En världskänd logga? Hur eller hur, så får du med den på köpet!
Indikation på kvaliteten.

Information för spöringarna.
Klicka på bilden för större bild och läs om spöet ringar!
Kan det bli bättre?
Säkerligen kan det det, men jag är mer än nöjd med detta kit! Det finns med mig, det tar ingen större plats, fungerar perfekt och det ger lite spänning att jerka eller köra med softbaits. Ger det inte fisk, så har jag märkt att eventuella följare, oftast hittar mina utlagda beten och jag lyckas och ibland är det tvärtom.
Instinctsspöet jobbar bra med olika vikter.
Jag har testat spöet med allt jag har i betesväg och och det klarar allt från 25 till ??? gram och jag tror att upp till 130 gram är en rekommendation, det klarar högre vikter, men håll dig till den rekommenderade kastvikten. Det var allt för denna gång, jag hoppas att alla mår bra och sköter sig i dessa tider. Vi har tillräckligt med personer i landet, som inte respektera denna vidriga pandemi, så var försiktiga! Skitfiske på er alla och ta gärna en titt på denna pärla från BFT.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.