onsdag 26 februari 2020

En liten uppdatering!

Det var några dagar sen jag var inne senast, men nu, var snön faller, lite lugn på jobbet, så skriver jag lite om senaste tidens fiske eller som man säger en liten uppdatering?

Det har väl inte hänt så värst mycket den senaste tiden, karpgrejerna har jag gått genom för 27:e gången och suget stiger i samma takt, som det lägger sig när jag tittar ut genom ett av fönstren.

Lite fiske har det blivit sen senast och mitt senaste pass var nere i gölen, efter ett tips från Anders Karlsson, en god gammal vän som nämnde en gädda han hade tappat från isen och t o m sett jaga i en vasskant för bara ett par dager sedan! Det där går inte så lätt förbi en gammal Dansk och vad som hände, ja det kommer på slutet!

Här skulle Henriks fina gädda ha varit, men jag lyckas inte få med bilden och varför vet jag tyvärr inte.

Det fanns lite glädjande på mejlen också, bland annat denna fina gädda som kom från Henrik fra Ålgårde i Danmark och jeg skal takke ham her og nu! ut över det fanns det lite frågor från er läsare och dem har jag besvarat och sen sist, men inte minst!

Jag fick en fråga från Simon Pomeroy, chefen på Pallatrax om jag ville vara med i deras team!? Den har jag inte svarat på än, ska kolla upp lite mera kring denna firma, deras beten mm. En del vet jag, så vi får se vad som händer framöver. Kul!
Flötmete och en liten Ansjovis.
Jag under många år vetat om att det finns stor Abborre i Svarte göl, rykten, fångster och diverse utsättningar och sen gott om mat i form av mört, allt bådar gott, men dem är inte lätta att fånga!

Jag mäskade med ganska många små Ansjovisar på ett ställe, en plats var jag har sett två fiskar över 1,5 kilo har landats på drag. Båda gångerna har jag lyckats övertyga fångstmännen om att släppa tillbaka fiskarna och hjälpt dem med bilder.

Första tre Abborrar gick relativt enkelt att fånga, ett Quivertip spö, en meter tafs och en Ansjovis på en 8:ans krok och största finns ovan, men sen tog det stopp!
Abborre på jigg och flöte!
Jag provade allt, men utan resultat och fick en galen idé! Det ska fiskas långsamt, hur långsamt? Jag hade haft ett par nafs i jiggar och min tanke var ett litet flöte som precis håller jiggen uppe över bottnen och sen se hur fisken reagerar.

Tredje kastet och efter ca 2 meter dök flötet och denna hade sugit i sig tillräckligt av jiggen för att fastna, flera än så blev det inte, dock en snipa också. Jag ska dock fortsätta med flöte och jigg, jag vet att det funkar på Regnbåge, så varför inte för att få flera Abborrar?
En stor Abborre klev på denna och sen klev den av igen :-((
På tal om tröga Abborrar, så klev en stor Abborre på detta vidunder och jag hann att se en skymt av fisken och så klev den så klart av igen och det irriterar mig mycket. Det var i samma område, så kanske en dag att man kan lyckas. Väldigt surt, för det var en stor fisk!
Flötmete har sina fördelar.
Nåväl, lite gäddfiske har det också blivit och det har varit lite segt. I början fick jag endast fisk på deadbaits under ett drivande flöte, inget på bottenfisket och det förvånade mig en hel del.
- Jag var bara hungrig!
Här en av dem senaste 6 sniporna, som föll för Sill under flötet. Vägen till dem större fiskarna är lång ibland och man måste traska tills man hittar.

Jag träffade Anders vid Lidl och han berättade om en större gädda i gölen och det var på en annan plats än dem jag hade varit på. Jag har stora öron! Och sög till mig infon och vi avslutade det hela med att jag skulle ta den!

Ett par dagar senare var jag ledig och skittrött, det gjorde att jag missar en väldig fin och solig morgon och det kändes inte bra. Min envishet kröp då fram och jag bestämde mig för att fiska dagen efter. Allt packades och på vädret och mobilen trädde Satans lag i kraft! Snöblandat regn hela jävla dagen ... Shit ... självkalrt nu när jag kan fiska ... Jag åker ändå!
05.00 började lappmöglet att dimpa ner.
Så blev det! väldigt lite sömn den natten och var uppe redan vid 4. Kaffe och mackor fixades, lite frukost och kaffet i strupen och sen ner till platsen med denna gädda.

jag kan inte påstå att jag hade höja tankar kring fisket, men hemma blir det ingen gädda och chansen fanns. Jag täckte den lilla sträckan med 4 spö och 4 olika beten. Hel piercad Makrill, halv Makrill, Sardin och en Red Mullet med Laxolja för en bra början.

Klockan 5 började det att regna och sen kom flingorna, skitsamma, jag satt under parasollet med värmande kaffe och ciggen i flabben, ingen har dött av lite skitväder och torka det gör man nog.
Hellre kallt än snöblandat regn.
Ska jag välja väder, så hade jag hellre 1-2 minus i luften, lite sol och lite vind, isen kanten slår man sönder, så kan fisken landas. Det blev en fuktig historia denna dag, snön avtog i alla fall och iblnd även regnet, för att 3 minuter senare komma tillbaka.
Denna gillade Sill.
Jag kurrade ihop mig och bestämde mig för att inte röra mina beten under detta fiske. Jag provade lite Jerkbaits och det gick bra, jag slapp att rensa fisk! Men när jag tittar till ett flöte, så försvinner det, Vackert för en gäddfiskare, bästa bilden tro mig, det är det man väntar på!

Min Sill hade blivit lite för mycket för denna gädda som med sina kanske 3 kilo gav en  bra fight, helt galen faktiskt, men kul, ett under att den låg stilla i mattan!

Efter denna fisk blev det tyst som graven igen, jag jerkade lite på flera ställen utan resultat, drack kaffe, åt mina mackor, men inget hjälpte. Vid 9-tiden stod jag bredvid först spöt, det med den hela Makrillen och kastade och precis när jag lyfter upp mitt jerkbait ur vattnet, så piper larmet 2 gånger och jag ser min indikator rör sig.

Snabbt som ögat tar jag bort den från linan och hoppas att fisken ska ta mitt bete och simma iväg. Det händer ingenting på flera minuter och nyfikenheten hos mig tar över och jag vevar in min Makrill. Det finns inga bitmärken, ingenting och jag lägger ut den på samma plats igen.
Så nära 9 kilo man kan komma.
Jag sitter ett bra tag och funderar över om det var en gädda framme och buffade på Makrillen, som dem kan göra eller vad det var som hände? Det blir lite kaffe och sen kommer soppgubben som städar runt gölen och stör mig med dessa jävla lock som absolut måste slås igen, han fick en blick som hette duga och sen försvinner han bort.

Då kommer det några pip igen från samma spö och jag greppar håven och denna gång hinner jag inte ta bort indikatorn, det fixar Gäddan själv och linan går sakta ut. spolen stramas lite och när gäddan sträcker ut linan helt, sätter jag krokarna.

Jag känner direkt att det är en bättre fisk och jag känner att mina mungipor dras uppåt, samtidigt som jag tänker - Nu du Karlsson! Fisken gör inget speciellt, jag får den i håven på rätt sida om vasstråna och kan sen lyfta in den. Krokarna sitter fint och jag väger fisken till 8980 gram och ringer till Anders.

Tyvärr är han hos sin ga och har inte tid att komma, ingen rörde sig runt gölen denna dag på grund av vädrets makter, så det blev bara denna bild ... Men nästa gång vi ses, så tar vi lite bättre på damen i fråga. Skitfiske på er!mla mamma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.