söndag 24 februari 2019

Prova med levande Abborre!

Det går sakta med den tunna isen, men det finns lite möjligheter här och där och jag tar vara på dessa och det börjar hända lite. Kul och det kan bara bli bättre längre fram.

Många ratar Abborren som bete för gädda, varför vet jag inte? Abborren har varit gäddans föda sedan dem träffade på varann för kanske miljoner år och det är samma sak just nu när dessa rader skrivs.
Betet var levande Abborre.
Det är inte alltid lätt att få fram levande Mört till sitt fiske, för mig är det enklare att få tag på mindre Abborrar och även dem ger fisk, kanske inte i samma omfång  som Mörtarna.
Flötmete med levande Abborre.
Vad jag gillar med Abborren som bete är att dem hela tiden jobbar åt dig och skapar reklam, betydlig bättre än Mörten som ofta lägger av efter ett par drifter eller annat och de får bli deadbaits.

Prova gärna med en levande Abborre och se skillnaden på rörelser mm och en hungrig gädda tvekar inte och du får ditt napp.
Tailbaithugg nära land.
Jag har provat det mesta den senaste tiden och det mesta har funkat bra, Tailbaits ger än så länge bara enstaka hugg, men många fiskar följer efter dessa beten och samma sak gäller under fiske med Jerkbaits och jag tror det blir lite bättre framöver.
Tagen på Jerkbait.
Huggen är stenhårda när dem väl har bestämt sig, oftast kommer hugget nära land och jag tror att det är fisk som har följd efter betet ett tag.

En del gäddor är fruktansvärd tröga just nu, men som sagt, det blir bättre bara vi får vara fria från is och vi får lite mer värme.
Tailbaits förföljs och tas ibland.
Dessa tre Tailbaits har gett fisk, men bara om man vevar in dem väldigt sakta utan några knyckar. Den mjuka svansen verkar vara tillräckligt för ett hugg och det kan vara så att dem plötsliga knyckarna i betet, skrämmer mera än dem fiskar?
Bottenmete med Sill.
Jag har fiskat i strömmen i gölen med flötmete och Abborre och det har funkat och ända gäddan på ett stilleliggande bete, var denna som tog en hel Sill i ett bakvatten nära land.

Lite trögt och lite svårt att förutse, just så är fisket just nu. Men man kommer ut, dagarna är fina och lite händer trotts allt och vad mera kan vi begära av Februarimånad? Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.