söndag 3 februari 2019

ABU Venturi och Blackmax Jerk kit.

Jag är ingen större spinnfiskare och än mindre en Jerkfiskare. Jag metar oftast mina gäddor och har ingen större lust med att stå och kasta, men det är och kan vara ett bra tidsfördriv under tiden jag väntar på att flötet dras under eller att ett larm börja låta.

Jag fick hem ett Jerk kit för test och mot en recension och det säger väl ingen nej tack till. Jag ger er en recension, men jag har inte haft möjligheten att använda det på grund av isen och ni får ha lite överseende för detta och jag återkommer när grejerna har testats och landat ett par firrar.
2 - delad.
En del Jerkspön är i en hel del och dem tar lite plats, detta är som synes i två delar och får rum i princip överallt och det gillar jag (man släpar ju på så mycket annat under gäddfisket)
ABU Promax Black  PMAX3-L
Vi börjar med rullen, en lågprofilrulle som sig bör och den klarar nästan hela den medföljande braiden, FireLine Tracer, lite blev över och det är en braid i dimensionen 0,30 mm som ska klara, hör och häpna 36,3 kilo!
8 stycken kullager.
Gången är jämn och fin, bra broms och väldigt lätt att ställa in  slirbroms och centrifugalbroms. 
Magnetbromsen.
Magnetbromsen ställs in efter tyngden på betet och du slipper skatbon på rullen.
Kast och slirbroms.
Dessa sitter vid veven och man ställer enkelt in slirbromsen efter krokodilens beteende under fighten.
Linelay.
Linan lägger sig på ett väldigt bra sätt på spolen, glöm inte att ha lite nylon i botten, blötlägg din braid över natten och veva på den så hårt du kan.
Endast som vänstervevad modell.
Tyvärr får jag nog säga, så finns denna rulle endast med veven på vänstra sida och det kanske inte passar en del, mig passar det bra och det var jo tur det.
Längd och kastvikter.
Här har du nummer, längd och spannet mellan dem olika kastvikterna, som sagt så har jag inte testat detta kit än, men jag spölängden är 190 cm och det känns som att du kan fiska med mindre Jerks på 25 gram och upp till 150 gram utan besvär, jo jag har kastat lite och jerkat mina beten i snön, det gav inget ...
Namnet.
Venturi är namnet på detta Jerkspö, som har svarta lindningar med lite silvertråd och det är snyggt, en bra finish och den mattsvarta klinga är stark som tusan.
Keeper ring.
En så kallad keeper ring är ett måste för alla spinn och haspelspö, det gör det enkelt att ha betet fastsatt och man skadar inga spöringerna i onödan.
Holken.
Holken är en över/under eller hanholk som dem kallas, förstärkt och det blir inga flat spots på klingan under någon form av press och det är bra.

Ett tips är att du stryker underdelens holk med ett tunt lager stearin, så blir det betydligt lättare att dela spöet under den kalla årstiden och holken slits inte.
Ringningen.
Ringarna är 8 stycken + tipring och alla är starka med SIC för just braided lines, kraft och styrka helt enkelt som behövs för detta kraftfulla fiske. 
Triggerfästet.
Hantaget är av kork och den är fin, längden är 57 cm och du har 6 cm kork framför rullfästet. Detta triggerfäste känns bra, men jag hade önskat att själva triggern hade varit lite större med tanke på mina korvfingrar ... något man har fått vänja sig vid genom livet!
Ändbutten.

Kittet i sin helhet.
Kittet består av spö, rulle, FireLine Tracer braid i 0,30 mm 2 stycken styva Jerktafsar 30 cm långa och ett Tailbait från SvartZonker och jag tycker det är bra. Vad det exakta priset är vet jag inte för stunden, men jag återkommer som sagt längre fram.

Jag kan inte så mycket om denna fiskemetod, fiskar väldigt lite med spinn, jag vet dock att det är effektivt och ställde lite frågor till folk i svängen och visade upp detta kit.

Alla sa att sättet är helt OK, men som dem fiskar, så håller rullen inte så värst länge, Här pratar vi om folk, som är ute 3-4 dagar i veckan och specialister på området. Jag tänker som sagt använda detta kit under tiden jag väntar på att en gädda hittar mina naturliga beten. Jag sliter nog inte ut detta!

Så recensionen är klar, jag återkommer längre fram. Ser fram emot att testa det hela och se vad som händer. Så vi syns nog snart här igen, till dess så önskar jag er alla skitfiske!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar