lördag 7 april 2018

Äntligen en chans för lite fiske.

Det blev lite gäddfiske i den närliggande gölen igår, solen sken och man såg lite vårtecken här och där, men vad det blåste! Jag hade en plan sedan länge om vart jag skulle fiska, men det gick inte att sitta på den sidan av gölen.

Så det fick bli det gamla haket och området runt som fick gälla för dagen och lite lugnare var det med vinden, fast det var jobbigt ibland. Allt fick stå emot cykeln för att inget skulle flyga iväg, och mattan låstes fast i marken med en Peang och så var jag klar för fiske.
Flödet in i dammen.
 Is i halva gölen på morgonen och så detta kalla smältvatten som rinner genom gölen, nja, det skulle inte bli lätt. Gäddan gillar sol och vind och kunde jag bara hitta lite spots var fisken kunde tänkas ställa sig, så kanske ...
Spöna på vad jag tror är en ståndplats.
... Två floatledgers lade ut på en tänkbar ståndplats, var jag har fått ett par fina gäddor förut, jag tror att det är en ståndplats, men är definitivt inte säker, då jag har fått flera mindre fiskar där, så vem vet? Fiske var igång, let´s see!
Står stabilt i den hårda vinden.
 Den hårda och tidvis byiga vind gjorde det lite svårt att få allt att stå rätt och tyst, gillar inte flöten står på snedden och ej heller falska bleeps från mina larm. Men det löste sig, fast enstaka ljud kom från larmen, när det var som värst och det höll mig vaken.
Napp!
08.10 kom en serie av ljud från ena larmet, någon hade hittat min Sardin och mäsken med fiskbitar hade visat sin funktion, dags att stoppa undan kameran och ge mothugg.
Sardinbitar lockade nog fram denna.
Hon var ganska tam i det kalla vattnet och lika tam när hon simmade ifrån mig. Jag hade fått min gädda och dagen var räddad. Sardinen som skulle ha blivit hennes frukost, hängde kvar under den tama fighten och jag skar den i bitar och mäskade med dem.
Sardin igen.
En ny Sardin, nu med lite laxolja lades ut och jag satte mig och hällde upp kaffet och passade denna snipa på att störa mig. Gädda nummer 2 och nu var klockan halv nio.

Nytt bete lades ut och det blev en Sill utan något extra och det numera kalla kaffet slängdes och lite varmt kom i strupen och det blev väldigt lugnt ett tag.
Vårtecken i lila.
Som tidsfördriv i väntan på napp provade jag lite olika wobblare som jag har tagit hem och letade lite vårtecken.
Alens knoppar.
Jag hade en gädda som följde efter och vände på ett ställe och min tanke var att presentera ett dött bete för den, det skulle göras lite senare, innan jag åkte hem.
Björktrasten hälsade på, vårtecken.
Jag hann spinnfiska lite och få lite bilder på våren och då dyker Björktrasten upp framför mig och bilden togs. Vinden blåste gräsmattan ren och fågeln for runt och plockade vad som blottade sig under dem bortblåsta löven.

Jag blev avbruten mitt i detta av en liten snipa som hade tagit min Sill, en firre runt 1,5 kilo och den satt så bra eller dåligt att jag kunde lyfta ut kroken med två fingrar och den simmade snabbt vidare ut i livet och nytt bete lades ut.
I väntans tider.
Bara mindre gäddor på denna plats! Jag funderade på om det verkligen är en ståndplats, det verkar inte så, men kan mycket väl vara det. Det blir lite som när katten är ute. så lekar mössen på bordet. jag provade att drifta med flötmete utanför, körde lite sink and draw, men det hände inget.

Jag tror att den större gäddan var ute i gölen och jagade och när hon är borta från ståndplatsen, så kommer andra gäddor in där och det är dem jag får.
Dagens sista gädda togs på Sill.
Det skulle bli en gädda till, fisk nummer 4 tog en Sill och den blev dagens största. Klockan var nästan 12 och vinden ökade och jag tyckte att det räckte, jag hade fått vad jag ville och packade ihop grejerna.

Fin dag, solen sken, stormvindar, fyra fiskar, lite test av spinnbeten, vårens tecken och lite bilder på allt detta, det duger gott efter en lång seg vinter. Våren är här! Skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar