lördag 21 april 2018

Värmen kom lite för snabbt!

Det blev tyvärr inte så mycket fiske efter gädda som jag hade hoppats på, det finns annat i livet än just fiske som måste göras och de få gånger jag har varit ute, så har fisket varit väldigt dåligt och inte alls på den nivå som det brukar vara.
Det har varit långt mellan nappen denna vår.
Det gör inget, det går flera tåg som man säger och jag har njutit av väder och naturen. Nu kom sommar värmen som ett brev på posten och gäddorna började direkt med sina lekpostyr och jag ska lämna dem i frid.
Flötet under en av dem lugna dagarna.
Vädret har varit allt från snö, hårda vindar till fina lugna dagar med bra temperatur och vidare till sommarvärmen som plötsligt kom.

Jag har sett en del fina honor som har smugit längs med kanterna och med ett par hanar i sitt följe, ingen av dessa fiskar har varit intresserad i annat än sin årliga lek.
En killer för Abborre.
Jag har testad en del beten för att se om allt var ok och så var det och är du intresserad i något så kan du klicka in dig på Carpio Developments överst på högre sida och ta dig en titt. Det kommer upp flera produkter där framöver, både för karp och predatorfiskaren.
Denna föll för wobblaren ovan.
Endast en Abborre har det blivit, det var den 8 april och jag är inte förvånad över en enda fisk, den togs i kanten av strömmen av kallvatten som rinner in i Svarte göl. Den kunde dock inte låte bli en 8 cm blå wobblare.
Snoken har vaknat.
Dagen efter visade sig första Snoken, den låg och solade sig och det var nära att den fick sätta livet till. Stel och seg rörde den sig sakta och jag ar så nära att kliva på den och det hade nog varit slutet för denna predator.
Salskrakehane.
 Ett vackert tillskott runt gölen var 4 par med Salskrakor som har invaderad gölen, jag tror att det är Salskrakor, men är ej säker. Dessa tar mycket småfisk och jag har fiskat på dem områden, var dessa fåglar har dykt som mest, men gäddorna har varit dåliga på att nappa eller så var de inte där småfisken fanns.
Firetiger.
 Lite fisk har det blivit med mete med Sardiner och enstaka snipor har tagit olika konstbeten, som denna som föll pladask för en färgen Firetiger. Denna färg och andra färger som sticker ut rejält kan vara bra för att reta upp fisken till hugg.
Nu lekar gäddorna och det ska dem få göra i lugn och ro.
Nu är leken i full fart och jag ska låta dem vara, jag har annat fiske och har en hel del att stå i just nu. Jag återkommer senare med lite mera gäddfike och vad som hände mellan islossningen och leken, lite gäddor har det blivit och dem tittar vi på senare. Skitfiske på er och titta gärna in på mina produkter.

1 kommentar: