söndag 1 november 2015

Red Mullet.

Än en gång blev jag inkallad i den lilla butiken och ännu ett provpaket lämnades till mig, denna gång var det några röda fiskar som mest påminde mig om koikarp vid första anblicken och jag höll på att dö!
Men det visade sig vara något helt annat som tur var och jag stod med en påse med Red Mullet, Röda Multor som ska provas för min kära Esox, och nog ska de testas, just wait and see!
8 stycken härligt röda betesfiskar med en sammanlagt vikt på 1000 gram och till priset av 35 kronor, det blir säkert bra i framtiden, men först ska de läggas ut och fiskas side by side med Grey Mullet, som ni har sett och det ska ske side by side under flera tillfällen för att se vad som som är effektivast bland dessa beten och det ska ske på både kända ståndplatser och rakt ut i det blå.
8 beten i lagom size för gäddorna och nu kanske jag slipper att måla mina sillar i framtiden, det vore jo trevligt att slippa.
Dessa multar har lite stora huvuden, men är definitivt inget problem för olika predatorer och det ska bli jävligt spännande att prova dem och för och nackdelar...ups and downs kommer jag självklart att dela med mig med tiden.
Så ser de ut och då dessa fiskar inte finns i våra vatten och inte liknar något i våra vatten, så är vi nere på 50/50 när madam Pike kommer fram och tittar. Ska jag eller inte och jag tror att nyfikenheten tar över i de flesta tillfällen eller doften, vi får se....
Innehållsförteckning finns på dessa rödingar som har flera namn: Red mullet, rote merbarbe eller rödfisk och latinskt heter dem Mullus Barbatus, så kan ni kolla upp dem själva. Jag tror på dessa beten och väntar bara på ett tillfälle att komma iväg och prova dem.

1 kommentar: