måndag 15 november 2010

Gäddfisket går trögt för en del.

Jag pratade så sent som igår kväll med Sylviander, ni vet Bengt från Trekanten och han berättade att fisket är trögt både i Kalmar sund och i våra ostkuståar. Vattnet har kylts ner rejält den senaste tiden med regn och hårda vindar och detta påverkar fisket.
Ena dagen kan fisket vara hyfsat och andra dagen är det nästtintill omöjligt att få fisken till att nappa. Han berättade även att två av Smålands stora specialister var ute för att meta Abborre på ett verkligen het ställe och resultatet blev en Abborre på 3 timmars fiske. Dé ni! Två killar som har flytet uppe just nu är David "Skinnet" Axelsson och han broder, dem metar sina gäddor och har bra resultat, med tanke på hur trögt fisket är i övrigt.
Dem fiskar både med livebaits och deadbaits, här ses David med en 6 kilos från en av åarna och den föll för en levande Mört, om jag inte har fått allt kring fel fot. Kul att se att det finns gäddor kvar med fin kondition, värre är det med fångstmannen ;-))
Brother Axelsson var snäppet värre med denna på 7,6 kilo från samma å, killen har varit från fisket ett bra tag, men är nu tillbaka i denna roliga och spännande hobby och det är roligt att höra.
Han är enligt David lite frälst på min gäddblogg och det är trevligt att höra det också, jag har fått en förfrågning från dessa gäddstollar om att hänga med ut en dag (Man vill se Kebab - riggen in action) och jag bugade och tackade ja.
Kebab - riggen kommer att fungera, det gör den i alla vatten och jag kan mycket väl tänka mig att den producerar en av dagens största gäddor. En del stora gäddor står lite undangömda i åarnas bakvatten, här står dem och studera alla möjliga jerkbaits, drag, spinnare och wobblare som kommer förbi.
Den bryr sig inte om en liten Mört eller Löja, dem finns det tusentals av i ån, men ett par feta Makrillfileér kan få den på andra tankar och jag ska försöka att bevisa det för killarna. När det blir vet jag inte, men du kommer att få se mina resultat här på bloggen tillsammans med det andra vi landar under dagen. Hopefully the Pike want to play this day!

Här har vi 7,6 kilos gäddan in Black and White. Svart/vita bilder är ganska så fräcka och det är inte så ofta man ser dessa publicerade, varför vet jag inte, vi kanske vill ha lite färg på tillvaron? David nämnde för mig att han hade tappat en större gädda, som oturligt nog släppte under drillningen, är det den jag ska banka upp på Kebab - riggen? Visa mig bara var den nappade och the rest is history as they say!


2 kommentarer:

  1. ser kalas ut dansken =) dock var de faktiskt dött bete hela dagen;) men mört som mört.
    vi ska planera lite ikväll ifall de kan bli en trip på lördag, jag återkommer med de på mailen
    / skinnet

    SvaraRadera
  2. Det låter enastående, hoppas bara att jag får fritt av min förmyndare, du vet kärringen. Men det ska nog gå bra att lura henne än en gång! Ha det gott, så länge. // Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.