tisdag 22 juni 2021

NGT Profiler 60.

Som lovad, så kommer rullen från Karpfiskebutiken här. Det rör sig om en liten smidig rulle, som har förvånadsvärd bra prestanda. Priset är bra och du hittar dem under kampanjer hos Karpfiskebutikens utbud.

NGT Profiller 60.
Fint utseende i mattsvart, träknopp, extra spole i grafit och tyvärr inte i Aluminium, som det står på boxen. 5 kullager, superstopp och på boxen är utväxlingen 4,4:1, men på extraspolen står det 4.9:1!
Rullens features.
Rullen har bra broms, Quick drag, som fungerar väldigt bra utan att man behöver strama ett helt varv, som på en del andra rullar.
Köp 3, betala för 2!
Snygg och prydlig rulle med en vackra periforerad Aluminiums spole, det ser fint ut, men klara rullen allt som flyger runt under blåsiga dagar och som kan komma in till spolaxlen? Hur skyddat är rullen, det återstår att se och jag återkommer!
Extraspolen har endast ett lineclips.
Jag kollade hur mycket 0,35 mm som går på spolen och det var nästan 245 meter och ca 185 meter 0,40 mm och då är dem lite överfyllda, något som jag gillar, utan att det blir skatbon i kasten.
Linelay med 0,40 mm lina.

Alu-spolen har 2 lineclips.

Linkapacitet och Quick drag.

Träknoppen.

Profiler 60 bakifrån.

Fällbar vev, som kan ändras från vänster till höger.

Lineroller.

Backspärrens placering.

Rullens namn.

Rullens vikt med 0,35 mm lina.
Jag tror bilderna säger mer än tusen ord och jag låter dem tala för sig. Allt jag kan säga om dessa rullar från NGT är, att dem känns bra och är bra för den ringa summan.

Dem tar ganska bra med lina och storleken är bra, allt behöver inte heta Shimano eller Daiwa och kosta en förmögenhet för att du ska kunna fiska gädda och karp.

Kombinationen av Profiler 60 och dem nämnda Riot spön från Wychwood, som jag beskrev senast ger dig en riktig bra utrustning för dem nämnda arterna och du kan skaffa dig 3 spö och 3 rullar för under 2700 kronor, det är riktigt bra! Skitfiske på er alla och passa på att slå till nu innan det är för sent.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.