onsdag 2 juni 2021

Fortfarande bara mindre Gäddor, som nappar?!

Tiden går och det var ett tag sedan sist jag skrev något här! Det finns inte mycket att skriva om, för det händer inte mycket på gäddfiskefronten och det är inte så att jag inte försöker. Jag har provat det mesta i min makt för att lyckas i Rismåla, men det är otroligt svårt och allt som händer är gäddor under kilot som hoppar på något bete.

Jag har provat på alla möjliga tider på dygnet, med alla deadbaits, på bottnen, under ytan, med ballong och flöte och livebaits. Tyvärr går det inte, men någon gång måste en av gölens Crocs göra bort sig, det måste komma och det är väl det som driver en. Så ligger det till och jag tänkte denna gång bara ge er lite tips och vad du kan hitta för en billig peng för din och fiskens säkerhet.

Gäddan är kannibal, så testa gärna denna färg.
Det råder kannibalism i alla vatten var det finns Gäddor, men jag tror att i Regnbågsvatten, så är mindre Gäddor, endast en form av nödföda för dem stora, men väl värd att prova!
Poppers ger ofta gäddor under sommaren.
Jag har testa olika Poppers bland gliporna i Naten och andra växtligheter, som har kommit upp och enda reaktionen har varit från mindre fiskar, som jagar dessa ytgående beten med glädje.
Effektiva, dock mest för dem mindre Gäddorna.
Samma sak gäller för dessa små beten från Fladen, supereffektiva, men nog inte för större Gäddor, dock gillar Abborren och Regnbågarna dem.
En bra lång tång med avbitare är ett måste.
En bra lång tång är ett måste, jag har tröttnat på dem så kallade kroklossar tängerna som finns att köpa, dem är klena, när man behöver ta i och dem går lätt sönder. Jag väljer hellre en dyrare och som har en avbitare, om jag behöver klippa sönder stålvajern. 50 kronor på Dollarstore!
Reflex på din Sling, gör att du kan hitta den under natten!
En sling kan slita sig om man inte har fäst den rätt och fisken är dödsdömd, har du ett vanligt reflexband monterad och låst med snabblim, så kan du alltid hitta Slingen igen. Priset för denna säkerhet är 20 kronor.
Säkerhet för din säck!
Även din säck kan lossna och ett större flöte ser till att du hittar den snabbt och glöm inte att fäste ett beteslås i dragkedjan, så du kan låsa säcken. En Gädda kan med sin spetsiga nos peta upp en olåst dragkedja och det vill du inte uppleva efter att du har ordnad med kamera mm.
Ett multiverktyg kan vara din vän i nöden!
Ett Multiverktyg är bra att ha med sig, lek med tanken att din rulle börjar spöka eller annan utrustning. Se till att du köper ett verktyg med dem rätta sakerna typ vanlig mejsel och stjärnmejsel mm.
Bra att ha med sig om olyckan är framme!
Ingen Gäddfiskare slipper undan Gäddornas vassa tänder eller gälar, för eller senare sker det eller något annat fantastiskt och med ett litet 1:a hjälpen kit, så kan du stoppa diverse blödningar mm.
Kom alltid förberedd!
Kom alltid förberedd in i minsta detalj, då går det fort att komma igång med fisket oavsett vilken tid på dygnet du börjar ditt fiske. Mitt på dagen är nog den sämsta tiden för Gädda, men som i allt annat, så finns det undantag. Jag rekommenderar dock tidig morgon, sen eftermiddag/kvällsfiske eller varför inte prova nattfiske, det sistnämnda kan vara väldigt bra!
Hitta betesfisken och Gäddorna är aldrig långt borta!
Sist och inte minst, lokalisera betesfisken och Gäddorna är aldrig långt borta! Lyckas du inte hitta betesfisken, så mäska in dem och förhoppningsvis så drar mäsken fram betesfisken och därefter kommer Gäddorna.

Det var tyvärr allt för denna gång, inga nämnvärda fiskar att skriva om, men jag ånger på i gölen och som sagt, för eller senare, så kommer en av dem stora att göra bort sig. Jag ska passa på att önska er alla skitfiske!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.