torsdag 12 december 2019

Äntligen på banan igen!

Skönt att äntligen vara frisk och kry igen efter 3 veckors sjukdom med Lunginflammation, fiskefeber och lite till. Det fanns ett par lediga dagar efter sjukskrivningen gick ut och jag passade på att ta mig ut och röra lite på fläsket.

Ett par spö ordnades och en liten väska med lite spinnfiske, håven under armen och snart stod jag vid den närliggande Svarte göl. Planen var att gå en runda och se om något skulle nappa eller bara följa efter mina färgglada beten.

Lätt var det inte, ett par följare under första timmen och jag fortsatte ett varv till. Bara skönt att komma ut igen och få lite frisk luft och en mängd bilavgaser från Sveavägens trafik. Dem få gångerna jag har varit utomhus, var med Kasper som måste ut och det var bara korta rundor.
Provade lite av varje under min lilla runda.
Jerks och Tailbaits var vad jag hade med mig, planen var egentligen och se om jag skulle hitta något intressant ställe för lite mete den kommande dagen.
Dagens första snipa.
Dagens första snipa klev på och det kändes som ett litet välkommen tillbaka, ingen stor firre, men väl så vacker med sin fina teckning i grönt och citronfläckar.
Näckrosroten.
Mitt i gölen blev det tvärstopp och man krokar i hopp om att det är fisk. No-no, det var det inte och mitt bete satt som berg i något och med handskarna på var det bara att dra för ett linbrott.

Så blev det inte, något gav med sig och något stort visade sig på vattenytan och jag fick pumpa in något som var i likhet med Loch Ness odjuret. Folk stannade till och undrade vad det var och ingen av dem hade sett en hel Näckrosrot live, nu fick dem det.
Jackhead.
Det var flera snipor som hängde efter mina beten utan att nappa och det talade om att dem var sugna, men ändå inte riktigt och med lite mete dagen därpå, så skulle det nog kunna ge ett par fiskar och kanske även någon större.
Hungrig gädda som svalde.
En gädda var sugen, riktig sugen och det syns nog här. Hela betet försvann i det lilla gapet och det skulle bli ett problem att rädda denna gädda.
Räddad.
Det tog sin lilla tid, men jag lyckades att få ut alla krokar från gäler och svalj, lite blodigt var det, men efter en stund i håven började den att sparka igen och glädjande nog simmade den fint iväg för egen maskin.

Ganska otroligt med tanke på betets storlek när man jämför med fiskens huvud, men alla har dem varit små och denna kanske blir en större fisk som man kan jaga framöver för gott om mat det har dem.
Det går flera tåg.
Andra rundan runt gölen var nästan slut och jag var nöjd, men på denna plats hade jag en följare som bara nöp min SvartZonker i jiggsvansen och sen var den borta. Större fisk runt 7-8 kilo är min bedömning och jag kastade och provade olika beten förgäves, den hade fått nog.

Nu var jo saken helt på det torra om vart jag skulle meta under morgondagen, den gädda vill jag se i min håv och som sagt det går flera tåg. Vill dem inte på konstgjorda bete, så ska dem serveras lite riktiga saker och kanske ska jag lyckas??
Sardiner.
Min tanke direkt var att ett par oljiga Sardiner i området, skulle nog få det att vattnas lite i gäddans mungipor, så där var planen klar. Lägger man sen till att mäska med 4 Sardinbitar runt varje bete och prova en av Sardinerna med exempelvis lite Laxolja, så borde det hända saker.

Hur detta gick tittar vi på nästa gång, nu ska jag till stan och köpa lite julklappar till hjärtat mitt och sen bär det av till jobbet igen. Skitfiske på er!

2 kommentarer:

  1. Var får man tag på sådana där sardiner?

    SvaraRadera
  2. Tjenare Herman!
    Jag köper dem här i Nybro hos en nyanländ som har en liten butik. Jag tror dem har dem som mat på bordet. 55 spänn för en kilos påse och det är ca 12-15 stycken per påse. Det borde finnas flera sådana affärer i vårt avlånga land, så spana och ha ett bra fiske. God jul och ett gott nytt till dig och familjen. Luis

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.