fredag 31 mars 2023

Det är segt som Sirap!

Isarna försvann, lite mindre bakslag kommer och går, med andra ord precis som vanligt så här i månadsskiftet mellan mars och april. Jag är dock ute, men fisket går trögt, riktigt trögt! Jag vet vad det beror på, men håller det lite för mig själv. En faktor är storleken på mina beten, en annan är vattentemperaturen och jag nöter vidare under tiden allt kommer att stämma.

Jag måste dock erkänna att denna vår är lite väl i trögaste laget, men så är det! Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge och jag har tiden på min sida och njuter av vårens ankomst med allt vad det innebär, allt ifrån fågelsång, Knipornas jagande och kurtiserande med varann mm och vädret är lika osäkert som om en större gädda ska hugga under detta pass eller nästa? Men jag ska väl förhoppningsvis lyckas, åtminstone är det min lilla plan.

Pikefood flera gånger i veckan!

Jag har sedan länge sedan allt förberedd och klart, har väntat alldeles för länge på att isen skulle släppa, så man kan bedriva ett vettigt fiske och jag mäskar ganska så flitigt och jag se att mina fiskbitar försvinner, men tyvärr, så är det inte dem rätta fiskarna, som tar för sig, men för eller senare, så kanske damen kommer på besök, det vore väldigt trevligt.
Fortfarande torr, men en vacker dag så ...

Landningsplatsen håller sig torr, om inte regnet kommer och grunden är högst troligen att mina betesfiskar är en storlek större än normalt denna vår. Under tiden jag fiskar, går många tankar genom huvudet, ganska många saker som ska falla på plats, både i det dagliga livet och i och runt fisket.
Det går dock med mindre beten!

Jag testade lite efter 3 blankpass utan ett sniff och bytte bete till en Red Mullet och lade ut flötet över mina fiskbitar och vips, 10 minuter senare satt den berömda snipan där och den räddade väl den dagen.

Men jag vill helst av allt inte fånga dessa, det känns bara onödigt, utan som man säger ibland: - Gå och hämta gammalmormor, det är henne jag vill träffa! Jag är positiv och lever lite på hoppet och jag tror att vi kommer att träffas och gärna denna vår med fågelsång mm. Mer än så händer inte just nu, bara att nöta vidare! Skitfiske på er och jag hoppas att lyckas bättre än mig, just nu!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.