torsdag 28 juli 2022

En liten uppföljning av Storm Seeker Jerk mm.

Det skulle bli några Seeker Jerks till samlingen och jag fick lite frågor kring tafsar, spön och rullar mm, så det svarar jag på och passade på att testa lite av varje i dag, lite mer ingående! Gäddorna gillar dem och jag hade ganska många följare under min stund vid vattnet, men tyvärr var alla små och dem vågade nog inte anfalla dessa 21 cm långa "Byten", men det kommer framöver i vatten med större gäddor, så det är inget jag oroar mig över!

Jag fick se vilka färger som var hetast i gäddornas ögon, åtminstone denna dag och jag testade lite olika sätt att fiska med dessa beten och även jiggarna jag gjorde med dem tillhörande extra jiggstjärtarna och det blev även lite fiske med dem vasskyddade dragen och jag är nöjd, fast jag inte landade någon gädda.

Mina val av Storm Seeker Jerk än så länge!

Bara ett exempel på olika jiggar och stjärtar.

Stren Fluorocarbon, 0,91 mm.
Denna lina är väldig smidig för att vara såpass tjock, enkel att knuta, enkel att få rak och svinstark. Med andra ord, allt man behöver som tafs för det tyngre fisket efter Gädda.
Stor och stark beteshake, som även ger betet bra rörelse.
Jag gör dessa tafsar i en längd av 50 cm och knutar fast en större hake av Cross-lock modell, dem är säkra, öppnar sig inte och dem ger ditt bete stor rörlighet. Jag knutar fast dem med en vanlig Blodknyt, var jag lägger linan runt 5-6 varv och fukta med saliv, innan jag dra ihop knuten. Linänden värmer jag, så det bildas en liten kula och den kan inte glida upp!
Figure of 8 knot!
I andra änden gör jag en ögla, genom att göra en Figure of 8 knut och den hittar du på annan plats på bloggen. Igen rikligt med saliv och sen drar du ihop knuten sakta och den är stark och kan inte glida isär.

En liten varning här! Som alla vet, så har Gäddan uppemot 700 tänder och du MÅSTE kolla din tafs efter varje landad Gädda, så den inte är skadat och byta den direkt, om det finns minsta antydan till skada!

BFT´s Instinct Set-up, ett bra val för tyngre beten.
Flera frågor var kring utrustningen för dessa beten på 90 gram. Vad som är bäst ska jag inte uttala mig om, men det krävs lite kraftigare grejer och mitt val är mitt Instinct set-up från BFT, som klara det mesta och lite till och något mera flexibelt än detta, blir nog svårt att hitta, men om, så hör av dig!
Flera följare på denna, men dem var små och tog inte!
Det var bara smågäddor i farten i dag, så små att dem nog inte vågade att kliva på dessa beten, men det gör inget, jag märkte snabbt vilka färger, som var mest intressanta ur gäddornas synpunkt.

Störst intresse hade dem på denna "Tånglake" och framför allt den blåa Mörten, som du såg på föregående bild. Allt detta kan och vill ändra sig tills nästa gång och vi får se vad som händer framöver i andra vatten med större och kanske lite mer modiga gäddor!?

Extra stjärten fungerar väldigt bra.
Jag monterade den tunna stjärten på lite olika jigghuvuden och dem har en fin gång med mycket fladdrande och dem kastar väldigt bra och hänger inte upp sig under kasten, så även där är jag nöjd.
Det är inte lätt i igenväxta vatten.
Vissa vatten växer igen, så är det bara och det är tråkigt, men ett surt faktum och dessa vatten hyser fisk och oftast grövre fiskar, då ingen fiskar där eller ens försöker. Det finns många skyddade beten på marknaden och med dessa, så kan man fiska och det är ganska så effektivt och jag tycker du ska prova och det oavsett hur grönt det är.
Vassdragen fungerar bättre än man tror!
Här ovan 2 vasskyddade drag från Fladens paket med 3 stycken och priset var endast 40 kronor, vässa krokarna lite extra och vik ut skydden lite och du får en rolig stund bland gäddorna som står och lurar under växtligheten. 

Jag har märkt att jo mera färg, desto bättre och dessa billiga drag ger fisk och med det sagt, så avslutar jag för denna gång med att önska er skitfiske och en trevlig fortsättning på sommaren!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.