måndag 13 april 2020

Be carefull out there!

Rubriken är från serien Hill Street och läget är för djävligt och inte bara här i Skandinavien, utan i hela världen! Frågan är när det tar slut och hur många som till slut har fått sätta livet till i detta virus. Det går sanslöst fort och snart har vi 1,900.000 konstaterade fall och 115.000 dödsfall och vart detta ska sluta, det vet ingen!

Jag tror många inte riktigt har fattat hur farligt detta är och kan bli, många verkar inte bry sig och många respekterar inte myndigheternas råd och vädjan. Man tänker nog att detta drabbar inte mig, jag är ung och inte i riskzonen. Men just du kan ha smittan och sprida den vidare och andra drabbas, så use your brain! Du kan klicka på bilden nedan för att få den större och se dessa vedervärdiga siffror.
Läget i världen för 1 timme sen.
Nog om Corona! Nu går vi till senaste fisket, som blev i den närliggande gölen. Jag smög runt med spinnspöt, en kort runda runt, mest för att få lite frisk syre i lungorna, se om gäddorna var på gång inför leken och för att ställa abstinensen lite.
Sammanbiten!
Vattnet i gölen var högt, kommunen hade arbete med en ny bro och hade dämt upp Bolanders bäck för att kunna jobba. Fisket var segt, men vädret fint och soligt och kanske?
Gäst från Kanada.
Fågellivet var som vanligt, massor av Gräsänder, Knipor, Salskrakor och skrattmåsar, men även ett par kanadicker och det var livat värre, nu var alla ska ha sin partner och visa upp sig.
Deep Divers.
Jag gick sakta runt gölen och kastade lite här och där i hopp om ett hugg, mest intressant var den djupa delen var det finns lite större Abborrar och med mig hade jag lite djupgående beten som skulle provas.
Snipa på djupgående wobblare.
Inne i den minsta dammen, hade jag på en väldig liten gädda, vill inte ens kalla den snipa, den släppte turligt nog, man behöver inte fånga dessa. En liten stund senare klev en snipa på en av dem djupgående beten i Makrillfärg och kanske dagen var räddad?
Imitation av en Löja.
I den djupa delen följde en Abborre efter och vände i kanten, ett snabbt byte till en jigg och 4 kast senare kom ett svagt nafs och den fastnade i mothugget.
Jiggabborren.
 6-7 hekto, jag vet inte, men det sporrade mig till ytterligare en timmes kastande som inte gav något annat än gräs och jag gav upp och väl hemma blev kaffesuget mättat.
Kanske kan man smyga sig dit?
Ett pling i mobilen och fiskekortet för karpfiske i Rismåla var serverad och nu digitalt. Bra tanke med den rådande situationen vi lever i och då kommer tankarna fram, man smider planer för framtiden där, men kommer man att vara där så mycket som man hade i planerna?
Carp holding area.
Vattnet är roligt och spännande, ett bra stalkingvatten och många karpar har det blivit genom årens lopp, fisken växer och lägg där till några nya features som jag vill prova ... Vi får se hur det blir framöver.
Man kan bättre än så.
Jag gillar att rita lite, det blir inte så ofta som man borde och man tappar en del i det hela. Nu har man tiden framför sig och kan leka lite med blyerts eller tuschpennorna eller så plockar  ...
Man har gott om tid att öva.
... jag bara ner en gura och över på lite Slide, tro det eller ej men jag har faktiskt hittat en Slide, som passar mitt tjocka lillfinger, dè ni!

Jag hoppas Påsken har varit så bra det bara går och att alla har haft trevligt i den mån det går. tills nästa inlägg önskar jag er alla Skitfiske, var försiktiga om ni är ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.