söndag 16 september 2018

Shimano Yasei AX Perch 190.

Gillar du UL-fiske med allt vad det innebär, så har du ett bra, billigt och väldigt roligt tips här. UL-fisket ger fisket en annan dimension, nappen, drillningen, lätt att hantera grejerna, låga vikter på grejerna ... Ja, allt blir lite roligare och man känner verkligen att man har fisk på kroken och det oavsett om Abborren väger 400 gram eller över kilot.

Denna lilla leksak föll mig i smaken och kommer från välkända Shimano. Spöt är 6 fot och 2 tum långt, ca 190 cm och 2-delat kastvikterna ligger mellan 3-12 gram och det är en dröm att använda med en liten rulle i passande storlek.

Spöt är väldigt flexibelt, jag har använd det för spinnfiske, jiggfiske och t o m som ett Quiverspö på trånga platser i jakten på betesfisk. Jag tror att spöt passar även för vertikalfiske, caroliner-riggar mm på grund av sin goda snabbhet, dock är det gjord för fiske med små lätta beten och drillningen av fisk ska upplevas, inte beskrivas.
Tip ring.

Enbenta ringar av Silicone Carbid.

Första ringen sett från rullfästet.

Holken.

Keeper ring.

Namnet på denna roliga leksak.

Kosmetika.

Kod, längd och kastvikter.
 Jag har testad beten upp till 20-25 gram och det funkar.
Screw down rullfäste.
Väldigt bra rullfäste av typen Screw down som håller din rulle på plats och rullfästets utformning ger ett bra och stabilt grepp.
Handtaget i sin helhet.
Handtagets längd är 39 cm och det är delad som synes, den bakre delens kork är platt på ovansidan och det ger bra stöd mot underarmen under fiskets gång och framför allt under drillning av större fiskar.
Nedre delen av handtaget.
 Väldigt bra stöd för underarmen!
Ringningen detta roliga spö.
Spöt har 6 ringar+ topögla, alla i SIC och ringarna sitter väl utspridda, så det blir inga så kallade flat spots under hård press. Spöt kastar väldigt bra, har en superstark klinga i grafit grå färg och du kommer åt att fiska på dem trånga platserna, var det oftast finns överraskningar att vänta.

Jag rekommenderar en rulle i 1000 storlek och en tunn smidig braid och tillsammans med detta spö, så har du en närmast perfekt leksak för alla rovfiskar och du känner minsta rörelse i ditt bete och även i Abborren som är på väg mot håven.

Ett superfint UL-spö som jag hittade för ca 400 kronor, bara att stoppa i ryggsäcken i jakten på höstens feta Regnbågar eller för lite jiggfiske efter höstens Abborrar. Jag kommer senare med en recension på bra predatorhåv. Skitfiske på er alla!

3 kommentarer:

 1. Även den här rekommendationen ansluter jag mig till. Shimanos budgetvänliga spöserier Yasei Red och Catana är riktigt bra grejor.

  SvaraRadera
 2. Du har helt rätt mannen, jag gillar verkligen dessa typer av spö. Hoppas allt är bra med dig Herman, här flyter det på./ Luis

  SvaraRadera
 3. Det är OK. Har blivit mer fiske i år än i fjol. Ha det gott!
  /Herman

  SvaraRadera