måndag 17 september 2018

Kinetic Predator net.

Det känns nästan lite beklämmande att tala om hur jag kom över denna håv, men ok vi tar det! Jag var med frugan på en liten minisemester i Växjö, lite hotellmys och lite fiske efter Gös och lite jakt på sjöns Karpar.

Det blev gott om gäddor och Abborrar, men Gösen lyste med sin frånvaro, förutom en som följde ett av mina beten utan att hugga. Jag hittade ett ställe var jag såg karp och dagen efter hade de fått såpass mycket doggy, att dem fattade att detta faktisk var föda och saken var biff så här långt.

Det tog inte lång tid innan en karp tog mitt bete, en fin fisk som jag uppskattar till 10 - 12 kilo och nu skulle den bara håvas! Halva Växjö var åskådare bakom mig och vad händer? Jo, delen var håven skruvas på skaftet går bara av så där och hur fan en 5 cm lång metallhylsa kan brista så lätt, är för mig en gåta.

Kinetic håven väger exakt 680 gram
Karpen stack in i grönskan igen och kroken släppte och folket gick hem och där satt jag! jo, det kom både svenska och danska svordomar den dagen! Jag hade inga saker som jag kunde reparera med och det var bara att leta upp affären var jag köpte fiskekortet och se vad dem hade och på den vägen är det. Lite revansch skulle jag dock få .... he-he!
Transportlängden är 120 cm.
Man kan om man vill korta ner skaftet en bit och här tänker jag på transporten, plats i båten och för havsöringsfiskaren, som har den hängande på ryggen. Allt är i Aluminium som är enkelt att kapa och jag tror att EVA-greppet går att lossna. Håvens låsning är en tryckknapp i änden av skaftet.
Håvens fulla längd är 185 cm.
Bra längd för landfiske, kanske lite för långt för båtfisket? Hur eller hur så är det en rejäl håv som är stark. Priset ligger på 399 kronor och det är nog lite högt, men du får ganska mycket för pengarna och den håller måttet.
Håvens djup är 70 cm.
Djupet ser kanske inte så imponerande ut, men du får rum med ganska stora fiskar och den största krokodilen kanske du tar med ett gällgrepp, men för fisk upp till 10 kilo är det inga problem.

Bakre grepp är av 150 mm EVA-foam.
Greppet är bra och bra om man måste sträcka sig och håva med en hand. Eva-foamen är ganska hård och greppvänlig.
Gummirerad nät ger flera fördelar.
Det gummibelagda nätet är bra på flera sätt: Skonsamt mot fisken, tar inte till sig lukt som vanliga nät, maskarna är lagom stora för att man enkelt kan föra håven i vattnet och det torka väldigt snabbt.
Krokar fastnar inte lika lätt i gumminätet.
En stor fördel med dessa gumminät är att dina krokar är enkla att lossna, vi vet alla hur t ex en lös trekrok kan ställa till och fisken vrider sig o s v. Det är mycket enkelt att lossna krokarna i dessa nät.
Dax för håven!

Jag kan rekommendera denna håv för både landfiske på trånga ställen, kustfiske och framför allt för båtfiske. Priset är kanske en aningen för högt med tanke på marknadens utbud av håvar, men vad skulle jag göra i rådande situation?

Jag lyckades landa en karp från sjön, en fin spegel på 9780 gram och den grisen gick ner i håven utan större problem och håven håller sitt mått. Jag ger den 4 ut av 5 som betyg. Skitfiske på er alla!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar