onsdag 4 juli 2018

Vilken törn jag fick!

Jösse ringde härom dagen och ville fiska Gös i Rismåla göl och det skulle vara här och nu, men jag var inte i startgroparna och hade inga grejor i ordning. Så det fick vänta och han provade själv med klent resultat, för inte att säga, inte ett sniff.

Sugen som jag var, ordnade jag till ett bottenmete och två spö med lysflöten och ringde honom någon dag senare och visst han skulle fiska Gös, men nu skulle det trollas och det var bara att tackla upp ett par spö för detta och en timme senare satt jag i bilen med Gösexperten.
Ön visade sig hålla fisk, kanske även stora?
Väl framme gjordes båten i ordning och snart var vi ute på böljan blå och började att lägga ut vara beten och hoppet infann sig snabbt, jag hade lite på känn att vi nog skulle lyckas och det med tanke på det fina varma vädret.
Blå och skrikiga färger skulle det vara.
2 wobblare med olika färger lades ut och två av dem på Paravaner som gick en bit från båten. Detta var lite nytt för mig, dem två andra beten lades bara ut och allt hamnade i spöhållarna och myset kunde börja. 
Paravanfisket var nytt och roligt.
Trollingfisket är jo inte det mest stressade fiske man kan bedriva och kaffe och mackorna kom fram och vi njöt av vädret, naturen och det vanliga kacklet kom igång.
Funkade bra utan strul.
Jag var lite förvånad att inget strulade med Paravanerna, lite fisk syntes på lodet och vi hade nog ett par stötar var innan ....
Efter bara 10 minuters fiske slog han till.
.... Den självutnämnde experten fick ett hugg och vi kunde landa en Gös på hela 740 gram, den föll för en gul Wobblare och jag bytte till denna färg direkt.
Gösexperten ... självutnämnd alltså ...mmm!
Nu kröp malligheten fram och jag blev sporrad, någon Gös skulle ja kanske kunna nypa? Jag var dock glad, vi hade jo fått vad vi kom efter, omän en mindre fisk och nu var målet att vi båda skulle få fisk, so the pressure was on me!
Agitatorspö och tunn stark braid.
Mina två Agitatorspö rörde sig inte mycket, endast vibbarna från mina beten och det såg lite svart ut för min del, men hoppet fanns där hela tiden.
Kaxig som vanligt!
Det var mycket prat om Rismåla göl och hur stora Gösarna där kunde vara och jag ska prova några pass där för att kanske kunna överlista en ny personbästa. Det ligger på 3160 gram, en Gös från sjön Ylen i Jönköpings kommun och den skall bara höjas. Ett mål är en fisk över 4 kilo, men jag hoppas på en 5 kilo plussare, så igen är the pressure on me.
Jag fick min träff med Gösta!
Jag fick min Gös, hugget kom på Paravanen och den vägde 720 gram och jag var en slagen man! Slagen med 20 gram av en ungdom, en expert! Men det går flera tåg och mitt sista ord är inte sagt, men vilken törn jag fick denna ....
The scenario, helt otroligt vackert!
 ... Otroliga vackra kväll med gott sällskap och ett par Gösar i båten, klart att vi återkommer och då tar vi ett par stora, kanske runt 4-5 kilo. Vi som lever får se!
Time to go home.
Jösse skulle upp vid 4 på morgonen för att jobba, så vi var lite sent från sjön. Jag vill tillbaka, likaså Jösse och vi ska nog få hål på Rismåla också. Jag ska passa på att tacka för en väldig trevlig och fin kväll och jag önskar Jösse och Lotta en supertrevlig resa till Florida med allt vad det innebär och jag hoppas att Tarponen är på hugget, att solen skiner och maten är god.

Skitfiske till alla andra som läser dessa rader, See ya soon!

2 kommentarer:

  1. Ni verkar haft en trevlig kväll fast det inte blev mycket fisk!

    SvaraRadera
  2. Det var fint som alltid med Jens som sällskap, lite synd bara att ingen större Gös dök upp, men det kommer.

    SvaraRadera