torsdag 19 juli 2018

Shimano Vengeance BX Shad 210 H.

Här ett litet kort 7 fots spö från Shimano, lätt och med en bra ryggrad som ger långa kast, bra drillningsegenskaper och en fin känslig klinga, var man känner alla rörelser i ditt bete.
Tip ring.

Enbenta ringer på hela spöt.

Ringningen.
7 enbenta ringer pryder detta spö + tip ring och den svarta lindningen tillsammans med en silvertinsel ger spöt ett sobert utseende.
Kosmetika.
Spöt är ganska kraftigt för sin längd och är gjord för fiske med större jiggar typ Shads mm. spöt kastar långt och klingan är supersnabb och ger väldigt bra respons när du ger mothugg.
Kastvikt 20 - 50 gram.
Spöets kastvikt är väldig flexibel och ligger mellan 20 - 50 gram och det ger stora variationsmöjligheter bland olika beten och det fungera även bra med vikter som ligger under och lite över den rekommenderade kastvikten.
Keeper ring.
Som sig bör har spöt en liten ögla som håller ditt bete på plats mellan fiskeplatserna, i båten eller till och från vattnet och öglans form gillar jag.
Handtaget med Shimanos egna rullfäste.
Jag gillar det 43 cm långa handtaget, bra rullfäste och bra grepp och man känner betes rörelser och minsta avvikelse.
Främre grepp.
Bra grepp om den främre delen vid mothugg, EVA-foam ger bra grepp och är skönt att hålla i även under kallt väder. Även bra grepp med fiskslemmiga händer eller om greppet är blött.
Rullfästet.
 Din rulle sitter fast, inget som lossnar här inte och utformningen ger ett bra grepp under kast och som sagt du känner allt du behöver.
Bakre grepp.
 Bra stöd för oss med stora händer!
Bakre delen av handtaget.
Bra grepp även på den bakre delen av handtaget, klingan är bar mellan och det minskar vikten en liten del.
Ändbutten.
Ändbutt i samma EVA-foam och den glider inte om du har på den stora och har ändbutten mot magen eller annat under en tuff fight med storgäddan eller annan stor rovfisk.
Holken.
Holken är av typen han/hona och den är stark, liten och smidig och det blir inga flat spots under press på klingan. Alla lindningar är svarta med lite silvertinsel och det är snyggt mot den mattsvarta klingan.
Fint spö för större jiggar mm.
Som sagt ett fint litet spö på 7 fot, skönt att använda och det är gjord för större jiggar, rejäl ryggrad. jag betalade 350 kronor för spöt en gång i tiden och det ångrar jag inte en sekund.

Jag kommer snart med en recension på Shimanos Yasei AX Spinning Perch 190. Ett litet nätt spö för Abborre mm. Men innan dess blir det nog lite kring mitt fiske efter Gösen i Rismåla göl. Tills dess, ha det super i värmen och skitfiske på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.