tisdag 6 mars 2018

Använder du din kastkula rätt?

Jag såg det förra våren och jag såg det i höstas och det är onödigt och ingen rolig syn. ad var det jag såg? Jo, jag såg hur ett par bubbelflöten eller kastkulor far runt i Rismåla göl och ingen var där och fiskade!

Jag lyckade efter mycket om och men få tag i båda dessa flöten/kulor med hjälp av ett karpspö och i båda fallen, så hade linan till spöt gått av: Man behöver inte knuta fast huvudlinan och inte heller tafsen till flugan, det blir jo tre knutar, alltså tre svaga punkter och det är inte bra eller hur?
Säkert och smart montage av kastkulan.

Vi ska lösa detta här och nu och så här gör du: Träd två stycken flötessstopp på linan och därefter en 3-5 mm pärla och sedan trär du linan genom ena öglan på kastkulan och lägger linan på utsidan och genom nästa ögla.

Nu är det en pärla och två flötestopp och slutligen ditt val av fluga. Fyll kastkulan med vatten och nu kan du ställa in tafslängden, utan att behöva klippa eller knyta om, allt är flyttbart.
En pärla och två flötestopp på varje sida av kastkulan.
Två flötesstopp ser till att kastkulan inte flyttar sig under kastet och du kan enkelt bestämma hur lång tafs till flugan du vill ha. När du ska åka hem, är det bara att dra ner det hela till flugan och du har ingen lång tafs som trasslar sig.
Så ska det se ut och det är säkert för fisken.
Detta fungerar väldigt bra och det är starkt med endast en knut, den till flugan och det bästa med detta är att, om linan skulle gå av i kastet eller under drillningen av fisken, så går fisken endast med tafsen, då kulan kan dras bort av grenar, näckrosor eller annan som fisken passerar. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar