lördag 17 september 2016

Måste nog tillbaka och prova igen?!

Tankarna flöt iväg när jag satt på tåget härom dagen och på något vis kom jag fram till två saker, det ena är att jag fiskar alldeles för lite gädda och Jag ska tillbaka till ett gammalt vatten som har fått vila ett bra tag.... eh åtminstone från mina gamla härjningar där.

Så väl hemma tog jag upp kontakten igen med vattenägaren och fick fritt fram när det passar mig, men Stig sa igen de berömda orden: - Akta dig för baggen och minnen om detta djur kröp fram på hjärnbalken.... mmmm, den ska få sig en match och likaså gäddorna!
Många gäddor finns det i dammen och det finns ett rekord på 17 kilo!
Fisket är enkelt, det finns gott om gäddor i alla storlekar, men svårigheten är att kunna placera ett bete i den otroligt stora mängden gräs som finns på bottnen hela året runt, något jag kommer till senare.
En tjockis som togs på en Sill som stod ca 20 cm över bottnen.
Jag har vid flera tillfällen räfsat bottnen på vissa strategiska platser och det funkar bra, men vilket jobb det är att stå och dra grönsaker i flera timmar, det lönar sig dock att vara förberedd, som bilden visar.
Lekgädda från dammen.
Hur stor gädda det finns vet jag inte, men jag har under mina pass där, set och hört jakterna på betesfisk och sett hur stor gädda jaga Sutare som flyr för livet.

Allt utspelar sig lite konstigt, man kan få en massa mindre gäddor och under dessa dagar håller de större sig borta. Får man inga mindre gäddor, så är det oftast chans för en större fisk, då de mindre håller sig undan. Det har stämt så pass många gånger att jag ser ett mönster.
Livebaits funkar, men oftast kör de fast i gräset.
Det finns enstaka ställen var livebaits går att använda och då tas de ganska snabbt, men till 90 % är dammens botten täck av gräs som ligger ändå upp i ytan och t o m på den och det gör fisket med livebaits svårt.
Superolja för gädda och jag rekommendera den starkt.
Jag fiskar för det mesta med deadbaits i dammen, det gör det enklare att placera beten över gräset eller poppa up betet, så det syns bra.

Jag använder olika oljor och flavours i mitt fiske som ni vet och Salmon oil är en av de bästa i dem flesta vatten och jag använder denna olja i beten som Mört, Sarv, Abborre,  princip alla beten som inte doftar så värt mycket.
Sillen är ett av mina favobaits.
Mina favoritbeten för gädda är Sill och Makrill, hela , halva eller filéer eller bitar om det är tjurigt fiske eller kallt i vattnet och de har en egen doft som lockar fram gäddorna och någon olja eller flavours behövs oftast inte.

Jag har hört en del säga att Seabaits som Sill och Makrill inte fungera i mina vatten, visst det kan väl vara så, men jag har använd dessa beten sedan jag var 8 år och har vad jag kan minnas aldrig varit med om något vatten var dessa beten inte har fungerat och lite ironiskt kan jag nämna att jag är 57 nu.
Hela bottnen ser ut såhär, gräs hela vägen från botten till ytan.
Gräset är besvärligt, men kan man placera sina beten i gångerna mellan dem olika gräsansamlingarna, så kommer det att funka. Gäddorna använder dessa gånger i sitt sök efter föda och har inga svårigheter att hitta betet och vi bakom spöna kan få lite roligt.
Fanskapet himself!


Sill, Makrill, deads or lives, det spelar ingen roll, inte ens flavours håller detta satyg, som `han däruppe´ skapade i vredesmod borta, men vi får se när man kommer med holdallen på ryggen och stora carryallen, men jag vet att han inte tycker om JRC´s stolar....han får ont i huvudet av dem..... jag vet inte om han är kvar i sitt harem och om han ska attackera mig igen. 

Utgången är lite oviss, antingen är han lugn och slipper huvudvärk, eller så får han huvudvärk eller kanske jag får ett blåmärke i arslet och får stå hela dagen.... hur eller hur så ska jag tillbaka till dammen och fiska gädda. Punkt slut!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar