söndag 2 juni 2013

Japanska Akara gör några av dem starkaste linorna!

Det var ett tag sen jag var inne och skrev här, jag ber om ursäkt för detta, men jobb, hus, hund och framför allt bilen, som var sönder och trädgården, som växte igen har tagit en hel del tid.
Jag har varit ute och spinnfiskat lite och även jiggad en del, men något större har jag inte sett eller fått, det blir dem vanliga, men ganska roliga sniporna, som hugger på det mesta man slänger efter dem.

Vad jag har sett är en massa små fingerlånga gäddor och det har skedd i alla vatten var jag har varit, man brukar se någon då och då, men i år verkar det finnas betydligt flera gäddyngel och det är alltid en trevlig syn och man får vetskap om att framtiden, kanske inte är så dyster ändå.
Härom dagen letade jag efter tunna braids för spinnfisket och hamnade på en sida som heter: www.fiskeflugor.se och där hittade jag braids och även nylinor från Japanska firman Akara till väldigt bra priser i och med att man har en rea på gång.
Akara Power Grey finns på 100 meters spolar till ett pris av 112 kronor och det finns hela spektrumet från dem tunnaste och vidare upp till 0,40 mm.
Samma Akara har en Power Green Braid på 150 meters spolar, som ligger på 149 kronor och här finns det styrka vill jag lova, även i den tunnaste dimensionen, som jag var ute efter.
Platinium Braid finns i 120 meters spolar och på spolar med 240 meter, 120 meter kostar 97 kronor och storspolen med 240 meter kostar 162 kronor.

Jag har bilteamas braid under test i 0,21 mm och även i 0,30 mm och jag återkommer med mina tester senare, dock är jag ute efter tunnare braids för jigg - och mindre beten typ UL - fisket efter Regnbåge och Abborre.
Akara gör även två nylonlinor som är super starka, denna Futura finns på 100 meters spolar för 55 kronor och den är olivgrön i färgen, vilket borde vara bra i färgade eller mörka vatten.
Sista linan, som föll mig i smaken är denna Akara Genetic Grey, som är grå i färgen och stark. 100 meters spolar som föregående lina och båda dessa linor kan fås sammanhängande och priset är för nuvarande 55 kronor per 100 meter. Kolla själv på www.fiskeflugor.se och fynda lite, det ska jag nog göra innan allt tar slut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar