måndag 6 augusti 2012

Så använder du Driftflötet The Drifter på bästa sätt!

Det kom lite frågor kring, hur man tacklar upp och använder dessa Driftflöten, så det finns alltså ett intresse i dessa och det är roligt, för det är ett väldigt spännande fiske.

Så jag får väl visa er hur ni kan göra och dessa flöten, från Stefan Jarl, kan användas dels med bommen monterad och på två sätt utan bommen.
Vid fiske med bommen, så ska din lina först genom en pärla och sedan bommen och en pärla till och därefter avslutas det hela med ett beteslås som visad här.
Nu gör du en stoppknut av braid eller annat mjuk material och hur du gör stoppknuten det hittar du annanstans på bloggen.
Här att monterad med pärlor, beteslås mm och det är bara detta du har på spöet under transporten till och från vattnet.
Segeldelen hakar du på i beteslåset, som är fixerad på bommen och det andra beteslåset som är knuten på din braid, här ska ditt 2 - krokstackel sitta.
Du kan fiska med driftflötet utan att använda bommen och ett sätt är att ha linan genom den nedre öglan, som sitter i botten av flötet.

En bra stoppknut av braid eller Dacron och flötet mellan två pärlor, sen är det bara att hänga på ett tackel och ett bete, samt ställa in önskad djup och börja din drift.
Du kan även ha din braid genom hela flötet eller båda öglorna, det ger lite mera stabilitet och det drar din lina i en rätt så rak linje.

Vid fiske med Driftflöten är det viktigt att du använder en stum braid, att du har bra linkontroll och att du har koll på flötet hela tiden.

Du kan fiska upp till 250 meter ut eller mer om du har det rätta spöet för det, på dessa avstånd rekommenderar jag dig att använda en kikare för att se flötet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar