torsdag 17 augusti 2023

Tiden går! Predatorbloggen fyller 15 år idag!

Idag för 15 år sedan startade jag denna blogg! 15 år? Så känns det verkligen inte, men tiden går sina vana gång. Bara det att jag inte har skrivit sedan jag önskade alla en trevlig Midsommar, det är väl inte det bästa sättet att driva en blogg, men som påtalad, så fiskar jag inte efter predatorer under årets varma månader och därför blir det lite tunt med inlägg!

Jag ska dock försöka att bättre mig lite, men lovar inget. Det blir dock bättre framöver när höstrusket kommer och Gäddorna kommer lite mer i farten. Jag har endast varit ute efter rovfisk en gång sedan midsommar och det var en trevlig resa upp till sjön Krön och tanken var inställd på Gös.
Dagens största Gädda från Krön.
Dagen började bra, efter en halv timmes fiske fick gode vännen Jens Hermansson en Gös på 2,1 kilo och vi konstaterade att vi var på rätt område. Flera timmar senare insåg vi att Kröns Gösar hade andra tankar än att hugga på vore beten och det spelade ingen roll vad vi provade.

Jag fick ett hugg och kände snabbt att det var lite av fel art i andra änden, men hellre ett hugg än ingenting och denna lilla Gädda räddade mig från att blanka. Väldig trevlig dag i gott sällskap, humöret är som vanligt på topp, när vi är iväg tillsammans och man blev bjuden på en super god Hamburgare med tillbehör på den långa hemvägen och jag tackade för en trevlig dag på Krön, min första, men inte den sista!

Fenwick Techna AVC 63 HMC 6`3" 1-4 oz 15-40 Lb.

Just idag var jag nere på Kupan och kollade läget, gilla att kolla gamla grejer och samtidigt hjälpa till för dem som så väl behöver det i samhället. Jag ser ett kort kraftigt spö ståendes i ett hörn. På avstånd ser det ut som ett Jerkspö och väcker så klart mitt intresse.

Väl framme ser jag att det är ett Fenwickspö och jag vet att Fenwick inte är kattpiss och ser prislappen! 30 spänn! Det var klart direkt, det skulle bli mitt och på hyllan ovan låg 2 paket med Fladens kompletta Gäddtackel, ihop tejpade och till priset 30 spänn! Bra deal med andra ord och sen var det bara hem och rengöra spöt.
Lite lackning av lindningarna behövs!

Korken var hel, rullfästet fungerade, lite små repor på några ställen, men annars helt okej. Jag provpressade klingan på mitt sätt och den höll. Rengöringen gick bra och korken blev väldig fin och ljus och det ända som behövs är att ge lindningarna 1-2 coating med spölack och så är detta spö nästan som nytt.

Jag har kastat med det och det känns bra, senare under dagen kollade jag upp lite kring dessa spö och insåg att det fanns ett utlagt till salu i sämre skick än mitt för 260 US dollars! Recensionerna  för dessa spö verkar lovande och jag hade helt enkelt gjord ett bra fynd i dag, samt skaffat mig en fin leksak att leka med under tiden jag väntar på napp under höstrusket.

Det var allt för denna gång! 15 år gick fort, väldigt fort! Och med dessa ord önskar jag er alla skitfiske och ser fram emot höstens och vinterns gäddfiske, kanske är spöet från Fenwick ett så kallad flyt spö, något som återstår att se. Ha det gott därute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.