lördag 23 mars 2019

Medlemskap i 100 - klubben?

Jag ska direkt säga att någon dam över 100 cm blev det inte, hon finns i gölen utan tvekan och jag jagar henne, tro inget annat!

Hon håller sig både i skinnet, när mina beten simmar förbi och hon håller sig på behörigt avstånd, när jag metar, men en dag ses vi på en dejt! Hon har stora tänder, är ej blondin och jag hoppas hon är av typen tungviktare bland damerna!

Nog om den damen! Jag jagade henne med jerkbeten och var runt gölen ett par gånger och under ett kast kände jag något och krokade och det tog tvärstopp i påken! Vad är detta, det gav med sig lite och sen var det stopp med stort S!

Inget gav med sig, verken krokar eller Fireline linan och jag fick linda linan runt armen och dra. Klamydia sitter bra, men detta! Jag insåg att min vänskap med Buster var över och drog ut av bara faaan och något gav med sig, detta något flöt upp och jag fick pumpa in ....
Dagens längsta!
 ... Jo, ni ser själva, en 150 cm lång tjock rot från en näckros. Väl uppe på land med eländet och fick sen frigöra Buster, som blev överlycklig att se mig igen.
Sanslös stark lina!
Dessa rötter är starka och det är enklare att skära dem än att bryta sönder dem och det visar bara hur stark denna braid från Fireline är och jag börjar faktiskt tro på styrkan som är beskriven på spolen.
Avbrott!
Här en bild på avbrottet, som även blev ett avbrott i mitt fiske. Fisket togs upp igen och efter 20 - 30 minuters fiske, kom det ett kraftigt hugg och nu var det en mindre väninna till stora damen, som brutalt och hänsynslöst hade klivit på Buster och det blev en trevlig överraskning och bekantskap.
Fet och fin Gädda på Buster Jerk.
Hon var 88 cm lång, fina tänder och dansade hyfsat med tanke på att hon var gravid och snart ska föda en massa ungar i någon vass eller någon annan skyddad verkstad.

Jag är en gift man och ända närmande jag gjorde, var att hon fick en puss på pannan, innan vi skildes och hon viftade fint och vackert på röva, innan hon svansade ut i gölens frihet.
Buster.
Buster var stolt och vi jagade vidare, men fler damer såg vi inte röken av denna dag. Vi såg något som jagade småfisk mellan två vassar och snabbt var vi där, men inget hände och jag bytte till ett lättare spö.
Dagens ända Abborre.
Många kast efter och många byten av beten senare, kom så ett försiktigt nafs och fisken satt där och jag kände att det var en Abborre.

Snabb bild och flera kast, men det gick inte och troligen var fisken ensam om att jaga på platsen, men jag var nöjd med en fin gädda och nu en fin abborre. 
Lilla Conrad!
Abborren föll för lilla Conrad som kommer från Fladen Fishing, dessa små beten är super effektiva och kostar ingenting mot andra beten. Jag tror att dem ligger på en 50 - lapp för 4 stycken i ett blisterpack och det är riktigt bra!

Das war alles för denna gång och jag vill avsluta med att säga, att tillhör du skaran, som drar med dig en kärra/Barrow under ditt predatorfiske eller annat fiske, så har du en recension av en riktig bra väska på karpbloggen. Spana in den så syns vi snart igen. Skitfiske på er!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.