lördag 28 augusti 2010

Jag har inte glömt er!

Det var ett tag sedan jag skrev här på bloggen, ni är inte bortglömda! Det är bara så att jag fiskar Karp under det mesta av året och det tillsammans med allt annat tar det mesta av min tid. Jag kommer att blogga dagligen här, men det blir lite senare och jag hoppas att ni hänger kvar. Jag har lagt upp en planering av diverse inlägg och jag ska se till att alla blir nöjda och alla frågor blir besvarade.
Jag hoppas även att ni hade en bra sommar och att fisket var till er fördel, själv brukar jag inte börja mitt gäddfiske förän den första frosten kommer och i höst ska jag testa både nya och lite gamla vatten som har hamnat i glömska.Till er som inte har varit ute med gäddspöna sedan i våras, vill jag ge lite tips och det är följande som kommer här. Gå genom dessa och du har allt på rätt plats och dina grejor och utrustning i ordning.
Byt dina linor, serva dina rullar, gå genom dina spön för skavanker och tvätta dem. Komplettera det som fattas, gör lite flöten, se över ditt bagage, det finns säkert smuts, damm och kanske ett hål som behöver sys. Se över dina tackel och gör nya om det behövs, slipa dina krokar på dina drag och wobblare.
Är dina batterier i dina larm, pannlampa och ficklampa nya, annars är det dags att köpa nya. Rengör benen på din stol och likaså dina banksticks, det samlas mycket smuts på dessa.
Kolla över dina flöten, en del kanske har fått skader eller sprickor i lacken och behöver en strykning eller två med lack. Ha koll på din frys och fyll på redan nu var det är enkelt att fånga betesfiskar, spara dem gamla som du har kvar till mäskning.

Tiden går fort och snart är vi där bakom spöna igen, se till att göra en planering över vilka vatten du ska fiska i och skaffa fiskekorten. Ta en runda och titta lite vart du ska fiska, det kanske dyker upp lite idéer eller tips från fiskare. Fiskar du i vatten var det finns yrkesfiskare, så kanske dessa har lite bra information att komma med.
Ska du som jag börja att fiska i nya vatten, så är det på hög tid att du skaffar dig den information du behöver. Är det ett större vatten, kanske det finns en topografisk karta över sjöns djup, grynnor mm, den är guld värd för dig som är ny på vattnet och inte har den rätta kännedomen.

Premiärfisket är alltid spännande och framför allt i ett nytt vatten, använd informationen du har skaffat dig och lite av dina egna erfarenheter, så kommer du att lyckas. Passa även på att skaffa dig en laddning med Makrillar och Sill, det kan på vissa ställen i landet vara svårt att få tag på dessa beten som är så effektiva.
Glöm inte att prova kebab - riggen efter att du har mäskat, det är en suverän metod som ger mycket fisk och här går det bra med filéer av olika sorters fisk. Det spelar egentligen ingen roll vad du presenterar, bara det doftar och du kan altid pensla ditt bete med en fiskolja.


Glöm inte att ett driftflöte eller en ballong kan få ut dina beten var ingen annan fiskar, använd vinden till din fördel och du kommer att få framgång i ditt fiske. Här är en stum flytande braid ett måste och jag rekommendera Power Pro eller liknande lina till detta.
Du kan även använda ballongen till att föra ut ditt bottentackel till platser var ingen annan fiskar, allt detta och lite till har du på bloggen och det är bara att leta fram det och sätta igång dina små finurliga projekt.
Ta även en titt på din håv, matta och weighsling så detta är i ordning, det är så viktigt att vi sköter om fisken och som sagt det är du och bara du som har ansvaret för fiskens välbefinnande från håvningen tills den går tillbaka - Glöm aldrig det!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.