tisdag 8 juni 2010

Två stjärnor som blinkar lite extra på Nybros natthimmel!

Det finns gott om stjärnor inom fisket i mina trakter och jag skulle väldigt lätt kunna skriva en både rolig och kanske en lite absurt bok om dessa. Men till vilken nytta? Jag vill dock ta tillfället i akt och nämna dem två stjärnorna som lyser mest på himlen och det är dessa unga fiskeslemstörstiga killar.
Totalt galna i fisket och vem som är värst av dem vet nog bara föräldrana, jag träffer dem jämt och man hör vad dem har ställt till med och vad dem har landad - No Boyz to play around with! Dem kan sina saker och dem har rätt utrustning med sig och det kan man tyvärr inte säga om alla som man möter och jag taler här om vuxna med arbete och lön. Dessa killar går i skolan och jag har förstått att varje cent går till fiske och dem är mer än värda sina fina resultat.Martin Furbring viser stolt upp sin personbästa på Sutare, en fin fisk på 3,4 kilo. Erik Petersen syns här med "Jaffa" från Linnéasjön, vikten var 8,5 kilo och den togs en fin vårdag för ett par år sedan.
Dessa killar fiskar även en del gädda vår och höst och här syns Martin med en fin gädda som jag tror att han tog i Läckebyån en solig vårdag med levande bete och flötmete.

Erik med sin personbästa på 8,5 kilo, är det inte gäddfiske han håller på med så är det jakten på karp och han har landad flera över 10 kilo, varav han har god hand om Linnéasjöns "Halftail" som han verkar landa varje år. Erik var även på resande fot i Thailand och jag fick en del fina bilder med stor fisk därifrån.


Martin var igen först med "Jaffa" och med sina 8,3 kilo blev dem störats fisken under en enkel övernattning.
Martin har en förmåga att spöa dem flesta han fiskar med vad det gäller antal karp och det föder dels repekt och en stor portion erfarenhet hos en såpass ung kille.



Jag hade i planerna att vara den första som skulle fånga "Halftail" under 2010! Forget it! Erik var före igen och hade det inte varit han, så hade den andra av slynglerna landad den. That´s life, man kanske börjar bli too old for this shit? Jag vet inte, men det är roligt att dem lyckas med vad dem syslar med och jag hoppas dem fortsätter med fisket.
Jag har sett så många komma och försvinna - Är det det som kallas stjärnfall? Jag är övertygad om att nästa gång jag ser en stjärna falla på himlen, så är det ingen av dessa grabbar! Lycka till i framtiden, vi höres och synes, spara gärna en karp till en gammal mand!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.