fredag 5 mars 2010

Hämnden är ljuv Mrs. Esox!

Jag missade tre större gäddor i höstas och det i tre olika vatten! Oflyt i fisket kan man säga, men jag vet vart dem står eller vilka områden dem patruljera i sin jakt på föda och jag har inte sagt mitt sista ord än!
Dem ska upp och jag har lite ideér kring hur jag ska lyckas med detta, den ena är i ett Regnbågsvatten och troligen har den Regnbåge som sin diet, så Regnbåge blir ett bete som ska testas. Dem andra har troligen varit med förrut och här gäller det nog bara att kombinera ett nötande med lite nytt eller nya ideér för att få dem på mattan.Alla tre gäddor har sina ståndplatser och med två spön och två helt olika beten ska det nog gå att lura dem. Jag skriver nog, för man vet aldrig hur det blir i fisket, vilket bara gör det än mer spännande. Det kan gå enkelt eller så kanske jag aldrig fångar dem?
Jag ska försöka att skaffa mig några levande Regnbågar i mindre storlekar och flötmeta med dessa, det borde ge en respons från den fisken som går i Regnbågsvattnet och att drifta med en mindre hel Makrill borde också väcka denna fisks uppmärksamhet. Det gäller att komma rätt dag när den är hungrig och jagar, har den väl fått i sig en Regnbåge, så blir det betydligt svårare.
Kebab - riggar med olika fiskbitar och en veckas mäskning borde kunna ge resultat i jakten på dessa tre fiskar som tyvärr alla lyckades undkomma mig. Kanske räcker det med en vanlig död Mört eller en Sill och lite flavours eller en olja, vi får se vad som händer, jag ger mig inte så lätt i denna fråga.

Här en fin gädda på hela 14,4 kilo, en väldig snygg fisk, men vad tänkte fotografen på när han skulle ta bilden? Fyra hundar i bakgrunden, en massa prylar och en störande håv, nej detta är inte bra och ingen värdig bild för en såpass stor och fin fisk.
Tänk dig bilden utan alla dessa störande objekt, den hade blivit perfekt! Allt man hade behövt göra är att flytta sig lite, så inte hundar och grejorna kom med och flyttat på håven! Tänk efter när du tar dina bilder, se till att det är en ren bakgrund.


Här en lite bättre bild, bra posé, men alldeles för mycket hand på fisken. Fiskaren stödjar fisken med hela handen för att gäddan ska vara rak i ryggen och det är snällt mot fisken, men bilden blir lidande. Med ett par fingrar under fisken hade det hela blivit bättre.



Jag själv då? Ingen bra bild, skuggor från fotografen och man ser inte fiskarens ansikte! Skitsamma vad jag vill förmedla med denna Abborre är att den är märkt med nummer 6587 och togs i september 2008 i Dragviken tror jag det var, fisken blev inrapporterad som sig bör.
Jag tor att den vägde 1420 gram, men är inte säker, ni får kolla den och se om den har ökat i vikt :-) eller föll den offer för "Yrkesfiskarnas nät mån tro? Man vet aldrig vad dessa marodörar kan ställa till med och jag hoppas att deras framfart snart får ett dyrbart slut.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.