tisdag 23 maj 2023

Svar på era frågor kring Regnbågsfisket.

Jag fick en del frågor kring fisket efter Regnbågsöringen, en liten stridbar utsättningsfirre, som vi hittar i många så kallade Put and Take vatten över hela vårt avlånga land. Tyvärr är det väldigt många som gör stora fel och så klagar man hos vattenägaren. - Det finns ingen fisk mm.

Det största felet "Regnbågsfiskaren# gör är att dyka upp vid vattnet klockan 10 på förmiddagen och under en stekhet sommardag! Visst det är väl skönt för fiskaren, men resultatet blir sannerligen därefter.

Regnbågen är mest aktiv under tidig morgon och sena kvällar, samt även på nätterna. Så mitt tips är att komma tidigt, innan det ljusnar och då brukar det hända saker, man ser och hör vakande fiskar som man kan kasta på. Samma sak händer sena kvällar.

Regnbågsfiske i den lokala Rismåla göl.
Regnbågen är en kallvattensfisk, som inte gillar det varma ytvattnet och den går ner till bottnen under dagarna, nu är det inte sagt att det inte går att lura en regnbåge klockan 10 den heta sommardagen, det kan gå, men då ska man fiska så djupt det bara går.

Jag kastar ut och låter min spinnare eller drag sjunka ner till bottnen och sen vevar jag sakta in betet på detta djup och ibland lyckas man. Det är dock betydligt lättare att få kontakt med Regnbågen tidig morgon, var ytvattnet är nerkyld och dem går upp till ytan för att ta nattens insekter.

Mindre skeddrag fungerar bra när dem går djupt.
Variera alltid färgerna på dina beten, rörelsesmönster och betesvikten och du hittar nog snart vad dem vill ha. Bra färger är grönt, blått, silver och kopparfärg.
Små UL- Wobblare är bra beten för Regnbågen.
Små UL-wobblare är också ett bra bete, när Regnbågen jagar småfisk som Mört och Löjor mm. Igen gäller det att hitta rätt färg och presentera sitt bete, var Regnbågen jagar sina byten.
Överst Fladens Conrad m fl.
Fladen Fishings lilla billiga wobblare med namnet Conrad är suverän i den blåa färgen med lite rött på stjärten och när dem är lite tjuriga, så kan man reta upp dem med samma wobblare i den orange färgen, bara att kasta till det smäller!
ABU Droppen 6 gram i kopparfärg är en favorit.
Bland spinnare är det helt klart att ABU´s Droppen 6 gram i kopparfärg sticker ut som min favorit, den guldfärgade är också bra. Bland andra spinnare kan jag rekommendera följande: Mira-spinnaren, Meps Anglia nr 2 i koppar och guld, Vibrax - spinnare i silver med orange kropp. 

Ska du spinnfiska under natten, så är samma spinnare med svarta skedar att föredra, då man får en fin siluett mot den ljusa natthimlen. För fiske efter Regnbåge som står klistrade mot bottnen under varma sommardagar, så är mitt tips ABU?s Toby drag i kopparfärg och i 20 grams versionen med tjock plåt.

Det var allt för denna gång, upp och hoppa tidigt och sen är du hemma och rensar vid 09.00 och serverar din fångst vidd 12.00! Du är nöjd, likaså familjen och du har inte stört husfriden. Skitfiske på er alla!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.