Har du aldrig provat denna effektiva metod, så är det dags! Fast jag tror att du på något sätt har varit lite inne i detta. Vi har nog alla suttit bakom ett flöte, som inte har rört sig på flera timmar eller rent av under hela dagen och man vevar lite och flyttar tacklet och vips, så kommer nappet!
Det var just rörelsen i betet, som utlöste huggreflexen i Gäddan, så vi kan alltså fiska Sink and Draw med ett flötmete, genom att knycka eller flytta betet, lite då och då och få en trög Gädda att nappa. Metoden är effektiv och den ger fisk under dagar, var allt annat inte fungerar och det är så enkelt och du behöver inte släpa med dig en massa grejer. Ett spö, mattan, dina verktyg och lite olika Deadbaits och det är klart för en fin och spännande upplevelse.
Tandem Baits "Kraken" i storlek 4 fungera väldigt bra. |
Egentligen är det krok för Karpfisket och dem har en sanslös styrka, skärpa och dem är lite vridna och ger ett väldigt bra grepp. Jag testade dem som Single hooks med olika beten genom att montera kroken i munnen på betesfisken och kroken hamnar i mungipan och är enkel att ta bort.
Den svaga haken byts ut mot en Cross-lock hake, som är stark och betydligt säkrare och i denna fästs enkelkroken och därefter en stinger, som jag gör av samma wire. Dessa Stingers görs i lite olika längder, så man kan anpassa tacklet efter storleken på betesfisken man önskar att använda för stunden.
Kopplingen. |
Stingers trekrok fästs i sidan på betesfisken och du kan göra det med ett rakt bete eller som jag rekommendera att du böjer lite på betet och fäster kroken. Det gör att du får betydligt bättre rörelse i betesfisken, den wobblar, snurra o s v under invevningen.
Cross-locks, starka och säkra hakar. |
Blya din wire, så betesfisken sjunker. |
Man kan även bara kasta ut betesfisken och låta den sjunka och därefter fiska, den som ett vanligt spinnbete. För du ett ordentligt hugg, är det bara att ge mothugg direkt, men känner du ett nafs, så låter du bara betet vara och ge lite lina, så gäddan kan ta din betesfisk i lugn och ro utan motstånd.
Ett 10 fots spö och en Baitrunner är perfekt för metoden. |
Spöet ligger på 3 Lb, men det är känsligt nog tillsammans med Braiden att jag märker minsta nafs och jag kan snabbt ge lite slak lina genom att använda Baitrunner funktionen på rullen.
En Braid i 0,26 mm är absolut minimum! |
Oftast är det rejäla hugg, men ibland typ i kallt väder, så kan det vara att lina slaknar eller du känner ett nafs. Sänk spöet och låt gäddan få lite lina och förhoppningsvis tar den betet och går med det och där sätter du krokarna.
Bästa knuten för Braid enligt mig. |
Den visade Braid är som sagt stark, smidig och kastar väldigt bra och ska jag rekommendera dig en Braid för detta fiske, så blir det Power Por 0,23 mm eller Strike Wire Extreme i samma dimension och du hitta båda dessa linor hos CVC.se.
Knuten ovan är den jag alltid använder till Braid, en del kallar den 5-turn Grinner knot och andra för Uni-knot. Hur eller hur, så är denna knut den absolut bästa enligt min mening för Braid och alla så kallade flätlinor på marknaden.
"Nanna" för länge sen på Sill. |
Beten som mindre Makrillar, Mörtar, Sarvar, Abborrar mm, är betydligt hårdare i skinnet och kan vara att före dra, men innerst inne så är det Gäddan som bestämmer vad du ska använda, så testa lite av varje och lura henne, den stora tjocka damen, som du såå gärna vill ha en dejt med!
Dem flesta får bra resultat med metoden! |
Med andra ord, endast fördelar med Sink and Draw och har du inte provat metoden, så gör det, om inte så missar du mycket roligt fiske med en metod som ibland, kan öppna en helt ny värld vid vattnen och med dessa ord, säger jag bara testa metoden och skitfiske på er alla!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.