torsdag 28 april 2022

Nära och ofattbart, att den inte fastnade!

Några pass till skulle det bli, innan jag tacklade ner grejerna för denna gång och jag valde ett morgonfiske i den närliggande Svarte göl. Platsen valdes i den södra delen, var det är lite djupare och det finns två friliggande vassruggar, som för har gett större fiskar. Så fick det bli!

Planen var att fiska med hel Sardin och en halv Makrill, en Svensk sådan mot dessa vassar och kanske skulle dessa väldoftande beten få någon större madam att öppna truten? Det var i alla fall mina planer och förhoppningar, denna morgon. En liten Indisk Makrill skulle hängas under flötet och placeras i kurvan under det stora trädet, i fall det skulle finnas någon Gädda där.

Tidig och kylig morgon.
Allt var snart på sina platser och betena lades ut, det var lite bistert och händerna, men dem värmdes upp runt kaffemuggen och min väntan kunde börja. Vid 7-tiden får jag napp på Indiern under trädet, linan går fint, men jag missar fisken?

Ut med en ny Indier under trädet och en ny kopp värmande kaffe och därefter åkte leksakerna fram och jag körde med lite Jerkbaits i närområdet, men det var tyst i larmen, flötet stod stilla och inget, verken nappade eller följde efter mina Jerkbaits. Tufft! 

Hel Sardin och Halv Svensk Makrill!
Solen kämpade på och det blev lite mera humant i vädret, men fortfarande ingen fisk och man började fundera lite över nästa trick från mig sida. Sardinen spred sin doft genom sin piercing och den halva Makrillen likaså, så dessa beten fick ligga.
Landningsbanan står klar.
Lite aktivitet med flötet kanske skulle väcka någon? Japp! Så får det bli, men först en kopp kaffe och jag hann inte mera än att lyfta muggen, förrän flötet visade mig att en Gädda hade hittat Indiern, som så fint hängde där. - Kul, nu kanske man slipper ett blankpass!?
Liten Gädda, men väldig fin teckning.
Det slapp jag och jag kunde handlanda denna lilla, men vackra saken och blankpasset var borta för alltid. Den gick ett tag med betet innan jag kunde ge mothugg och det var endast en krok som fastnade, alltså var dem inte riktigt på hugget.
Lätt att känna igen.
Liten, men naggande god, jag skulle vilja säga fin. En väldig vacker fisk med fina färger och täckning och vi var nog lika glada! Jag fick fisk och den sin frihet och ett nytt bete lades ut och min väntan fortsatte.
Take på halv Makrill!
Tidigare under morgonen släppte min indikator på vänstra spö och det var en Salskrakehona som under sin jakt på småfisk, så fint träffade min Braid och utlöste larmet! Bara att ställa in det hela igen.

Vid 9-tiden ramlar indikator av lina på högre spö och jag kollar efter denna galna fågel, den är på andra sidan av gölen och nu går linan ut! Jag vevar ifatt och känner tyngden av fisken och sätter in mothugget, men krokar ut i tomma intet! Hur detta gick till vet jag inte, men Gäddan måste ha släppt Makrillhalvan i samma sekund, annars borde den ha fått i sig någon av krokarna.

Funkar inte denna, så funkar inte mycket.
Jag fiskar till 12, men det händer inget mera och det spelar ingen roll vad jag gör. Jag gick ett varv runt gölen och Jerkade med Fladens lilla 25 grams Jerk och när den inte ger fisk, så vet jag mycket väl vad klockan är slagen.
Retar alltid upp någon Gädda.
Jag var väl nöjd ändå, jag fick fisk och slapp blankpasset, något man har upplevt flera gånger denna vår. Har faktiskt aldrig varit med en vår med så pass trögt fiske.

Och det senaste passet kom lite som en liten ursäkt, då jag på Fladens 25 gram Tiger Perch fick ett rejält hugg på Badplatsen och lyckades landa "Golden Spot" som jag kallar denna Gädda.

Gula fläcken.
Hennes gula fläck är ett säkert kännetecken! Fighten var inte den bästa, men kul på det lilla korta och styva spö och med tanke på att jag innan hade fått några fina från båda badplatser, så var jag ganska nöjd, men som sagt tidigare ett par pass till och dem skulle avvecklas i Svarte göl.
Utvikningsdamen "Golden Spot"

Det var det hela för denna gång, ett pass kvar i gölen och det får ni nästa gång och därefter, så blir det nog en liten historia från Stora Hindsjön vid Alsterbro, var jag spenderade en fin eftermiddag och kväll med goda vännen Jens Hermansson. Tills nästa gång önskar jag er alla ett gott skitfiske! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.