söndag 13 augusti 2017

Orranässjön.

Sjön ligger 14 kilometer norr om Nybro och är ca 80 hektar stor, camping finns och båtuthyrning, riksväg 23 passerar sjön och campingen och närmsta samhälle är Orrefors och glöm inte att du i närliggande Kosta har en stor Outlet med glas, kläder, mat kaffeservering och en stor fiskebutik, som har det mesta du behöver, samt mycket mer.
Det mesta fungerar, bara du hittar stimmet.
Abborrfisket i sjön är bra och har under alla år varit så, dem största tar du på spinnare, jiggar och mindre wobblare, det gäller bara att hitta fisken och sedan följa stimmet. Vita Tvin tails i 7-12 grams vikter går särskild bra och dem två största föll just för denna färg.

Fiske med drivande båt är att föredra och låt jiggen dunsa i bottnen med jämna mellanrum  över bottnen under invevning eller gör flera vevstopp, abborren hugger oftast precis när du lyftar jiggen från bottnen eller när du gör ett vevstopp.
Meps Black Fury nummer 4 gav mig dessa en kväll.
Spinnare som Meps, Abu´s reflex och droppen är bra spinnare som tas av Abborren, prova även mindre wobblare och mindre skeddrag, det mesta fungerar bra och gärna kopparfärg.
Drag, Wobblare eller mete, det mesta tas av gäddorna.
Dragrodd, spinnfiske eller mete med dött eller levande beten ger oftast fina gäddor och ett bra ställe i sjön är bland dem tre öarna rakt ut på mitten av sjön.

Här tog jag själv min första gädda från isen, det var december - 81, jag hade aldrig isfiskat då och precis när min levande mört hade ställt sig så small knallkorken rakt i ansiktet på mig, men 5,5 kilo senare var jag glad och detta skapade ett nytt intresse hos mig.

Gubben och grannen Helmer Nilsson, som då var 83 år gammal, lärde mig dem första grunderna av isvett, isfiske efter gädda och hur man pimplade Abborre och vi hade väldigt roligt. R.I.P Helmer du går aldrig i glömma!

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.