Huggperioder finns och dem kan skilja sig väsentligt från vatten till vatten och även beroende på fisketrycket som finns. Men tidig morgon och kvällen brukar vara dem bästa tidespunkterna. Från oktobers senare del och fram till aprilmånads början är 08.30, en viktig tidspunkt och dina spöna ska vara utlagda vid denna tid. Det bästa fisket efter gädda, har man oftast på morgonen och kvällen, men som sagt det kan skilja en hel del från vatten till vatten och du får prova dig fram.
Med det sagt, så finns det alltid en chans för att få en större gädda även mitt på dagen, så mitt tips om du är osäker hur det ligger till med fisketryck och huggperioder, är att du fiskar hela dagen under en helg och ser vad som sker. Notera allt du upptäcker för senare tillfällen, du vet den lilla svarta boken, som jag har haft med. Missa detta och du missar mycket i framtiden också.
Det är en stor fördel att fiska med två spön på en ståndplats, dels kan du använda två helt olika metoder och dels kan du använda två helt olika beten. Som jag tidigare har nämnd, så är gäddan inte dum och fiskar du i ett vatten med ett visst fisketryck, så har du ingen aning om vad man senast fångade gäddorna på och med två spön har du som nämnd flera fördelar.
Jag vet att man i England ofta fiskar hela dygnet eller kommer mitt i natten för att få sitt tilltänkta swim för den kommande dagen. Det landas ganska många gäddor i England under mörkefiske som är riktad efter gädda, men även gösen. Vi hade ett litet problem för ca 10 år sedan, var alla var efter samma gädda i Linnéasjön och man var tvungen att komma väldigt tidigt på lördagsmorgonen, annars var platsen upptagen av någon lokal förmåga. Hårtfiskade vatten ger ofta ifrån sig fisk under dygnets mörka timmar och här ska jag bara ställa en fråga: Hur många fiskar gädda i Kävlingeåns vattensystem under natten och från land? Alla piskar åns vatten till skum under dagen och från båt - Det var länge sedan gäddorna i ån, fattade denna galopp!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.