Dem flesta tävlingspimplare har någon form av polstring runt borret som skydd och det är enkelt att göra. Du kan även göra detta på Isbilen, se bara till att det görs, var du inte håller, när du ska hugga hålet. Så tipset går till er alla, som har en Isborr. Här är vad du behöver: Vass kniv, stark eltejp, sittdyna eller en bit liggunderlag som är 15 mm tjock, något att mäta med och något att skära på, typ en större skärbräda.
Måtten här på dem små papperslapparna passar till alla Mora isborrar och troligen till dem flesta av marknadens borrar.
Börja med att mäta ut måtten och skär ut dessa två bitar, det behöver inte vara super rakt eller snyggt, det kommer att döljas av tejpen sen.
När du ska tejpa fast bitarna, så börjar du på mitten för att hålla fast biten och sedan lägger du lite tejp i änderna av biten som visad på bilden. Den lilla biten sitter nu fast och du kan justera, vart den ska sitta på borrets handtag.
Du gör likadant med den större och längre biten, som ska sitta över borrets spiral och därefter tejpar du hela biten med tejp, så den sitter fast ordentligt.
Här har du mina isborrar som har fått en ny polstring i dagarna, den lilla biten monterar du på handtaget och den andra över spiralen och nu är det betydligt mera behagligt att ha över axlen och det skär inte in och det känns bättre, när du ska gå längre sträckor på isarna.
Ha alltid eggskyddet på din isborr under transport till och från sjön och om du flyttar en längre sträcka på isen. Borra ner din borr i isen, när du inte använder den, det sker fruktansvärda olyckor med vassa isborrar varje vinter, på grund att skärstålen ligger exponerade eller att man halkar omkull och ibland landar på borret.
Jag var och mäskade för ett kommande karpfiske från isen igår och passade på att ta med ett pimpelspö. Jag trodde inte så mycket på Regnbåge, då man inte ha satt ut fisk sen semestern, jag fick denna ganska snabbt i ett område, var jag i höstas såg en stor gädda jaga.
Det syns dåligt på bilden, men denna fisk har ett brett bitmärke från en gädda mellan sidofenorna och bukfenorna. Det viser bara vilken size av byten dem större gäddorna tar, hugget är ganska färskt och kanske kan man planera in nästa huggperiod hos denna gädda.
Hade gäddan fått rätt tag i Regnbågen, hade den fått sin middag och äter sen inte på ett tag och det gör det lite svårt för oss gäddfiskare. Det får dock bli ett ismetepass i veckan, när jag ändå ska mäska och kanske har man turen på sin sida?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.